Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wentylator dmuchawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mój problem polega tym że nagle przestała działać dmuchawa a na wyświetlaczu climatronika siła nawiewu co jakiś czas spada do zera a potem z powrotem rośnie i tak w kółko. oprócz wentylatora wszystko działa słychać jak się otwierają i zamykają przegrody. silniczek wentylatora jak podłączyłem bezpośrednio to działa więc szczotki i komutator ok. znalazłem już podobny problem na forum ale bez odpowiedzi więc z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi i pozdrawiam

Opublikowano

Na poczatek zczytaj sobie błedy z klimatronika, może w module są uszkodzenia, zimne luty....

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam, mam dokładnie taki sam problem z moim autem (a4 1997 tdi) , sprawdzałem już sterownik klimatronika i silnik wentylatora ( sprawne ). Elektryk po podłączeniu się komputerem i po wykonaniu testu stwierdził że nie ma błędów ( ciekawe ), obecnie staram się znaleźć rezystor wstępny ( wyczytałem że w nim może tkwić problem ), ale puki co nie widzę rozwiązania problemu, dołączam się więc do prośby o pomoc w rozwiązaniu problemu, jeżeli uda Ci się coś to naprawić opisz proszę na forum. pozdrawiam

Opublikowano

witam, mam dokładnie taki sam problem z moim autem (a4 1997 tdi) , sprawdzałem już sterownik klimatronika i silnik wentylatora ( sprawne ). Elektryk po podłączeniu się komputerem i po wykonaniu testu stwierdził że nie ma błędów ( ciekawe ), obecnie staram się znaleźć rezystor wstępny ( wyczytałem że w nim może tkwić problem ), ale puki co nie widzę rozwiązania problemu, dołączam się więc do prośby o pomoc w rozwiązaniu problemu, jeżeli uda Ci się coś to naprawić opisz proszę na forum. pozdrawiam

Spróbuj połączyć się z klimatronikiem, mi gdy nagle przestała działać dmuchawa wykazało jej błąd. Sprawdź też czy wentylator obraca się lekko ponieważ u mnie problem był z łożyskowaniem wirnika. Dodatkowo stwierdziłem, że jedna ze szczotek ciężko się przesuwała w prowadnicach. Łożyska nasmarowałem białym smarem i dmuchawa odpukać działa dalej.

Opublikowano

czołem !! problrmem może być przerwany przewód idącypod obudową wentylatora {wisko} miałem przetarty i były takie same obiawy!!!! :hi: