Tezeusz30 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Witam... Panowie mam mały problem z uruchomieniem autka... ;( Ktoś mądry wyprał mi kluczyk wraz z ubraniem....oczywiście po tym zdarzeniu kluczyk padł i przestał działać w nim pilot otwierający i zamykający drzwi...mimo to dało się otworzyć drzwi i uruchomić autko bezpośrednio z kluczyka w międzyczasie miałem zakodować drugi ale już nie zdarzyłem...następnego dnia niestety pech chciał ze miałem drobne spotkanie na drodze z "sarenką" (lewy błotnik i lampa przednia do wymiany ;( ale cóż) dojechałem do domu zgasiłem auto po kilku minutach uruchomiłem ponownie i przestawiłem samochód w drugie miejsce... niestety na drugi dzień chcąc uruchomić samochód nie dawał juz on żadnych oznak to znaczy tak jakbym miał odciety zapłon dodatkowo zapalaly sie niby kierunkowskazy tak jakby awaryjne lub bardziej jakby załaczał sie alarm..... fachowiec do którego poszedłem w celu zakodowania kluczyka poniewaz myślałem ze w tym jest problem bąknoł coś że to moze byc wina dodatkowego alarmu i trzeba go po prostu wyciąć..i skierował mnie do innego fachowca..problem w tym ze żadnemu z fachowców nie chciało sie zajrzeć do auta ....musiałbym im przywieść samochód...pewnie tak zrobię zarzucę na hol i zaciagnie.....myślałem że uda sie ich przywieśc i odwieść....ale imo to dają mi długie terminy oczekiwania..... z ciekawości sie pytam co to moze byc....?gdzie może leżeć problem....???
Gość -makaveli- Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Masz jak otworzysz maskę po prawej stronie bliżej ściany grodziowej będzie tam skrzyneczka jest tam kilka przekaźników do całego sterowania silnika z kilkoma bezpiecznikami może tam któryś się spalił to posprawdzaj wszystkie i poruszaj przekaźnikami
Tezeusz30 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2010 .....dzięki grzechu ale to chyba nie to ...właśnie na szybko sprawdzałem...były trzy bezpieczniki wszystkie ok i przekaźniki tak organoleptycznie sprawdzane tez niby ok.....
Rekomendowane odpowiedzi