Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Odpala i gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż problem taki jak w temacie... odpalić odpali, łapie 900 obrotów i gaśnie, gdy dodam gazu dojdzie do 2000 obrotów i gaśnie :/ kontrolka od immo nie mruga (pali sie caly czas i gaśnie). Diagnostyka robiona i błędów nie było, więc jaka może byc tego przyczyna?

Opublikowano

masz fabryczny imobilayzer? lub coś takiego, jak biała puszka elektroniczna pod kierą z cieńkimi przewodami powiązanymi ze stacyjką

Opublikowano
  • Autor

Tak immo fabryczny... a czy jest puszka nie patrzyłem bo nie rozkręcałem tego... pomóżcie bo za 2 tygodnie 500 km do pokonania (powrót z wakacji) :/

Opublikowano

musisz koniecznie sie tam dostać, moim zdaniem zawiesiła sie blokada w imobilu, nieraz wystarczy puknąć, chyba że to elektrozaworek przy pompie?

Opublikowano
  • Autor

A jak stwierdzę że ona się zawiesiła? Byłem wczoraj na diagnostyce i był błąd związany z sygnałem w immo :/ czyli coś z nim nie tak... podejrzenia są na cewkę... wie ktoś jaki jest jej koszt?

Opublikowano

mimo, iz kontrolka immo gaśnie, wcale nie zanczy to że auto "widzi kluczyk" - sprawdź z drugim kluczem, jak masz :mysli:, a jak nie pomoże lub nie masz - to w kolejności:

1. znajdź puszkę immo - jasna kostka pod kierą, jak już pisali Koledzy, opukaj, sprawdź czy nie uszkodzone przewody

2. wyjmij szafę i podłącz jeszcze raz bez przekręcania kluczyka w stacyjce - najlepiej go wyjmij do tej czynności - wiązka komunikacji kluczyka z kompem idzie przez szafę

3. sprawdź podłączenia elektrozaworu na pompie - ale nie sądzę :mysli: szczerze mówiąc

4. .....daj na mszę na dwa dni przedy wyjazdem :naughty:[br]Dopisany: 31 Lipiec 2007, 22:32 _________________________________________________

A jak stwierdzę że ona się zawiesiła? Byłem wczoraj na diagnostyce i był błąd związany z sygnałem w immo :/ czyli coś z nim nie tak... podejrzenia są na cewkę... wie ktoś jaki jest jej koszt?

jaką cewkę do diabła :mysli::blink: :blink:

Opublikowano
  • Autor

Tą cewkę która odbiera sygnał z immo :/

Opublikowano

Sprawdź VAG-iem błędy, jeżeli to immo to możesz mieć taki błąd:

17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer

P1570 - 35-10 - - - Intermittent

Opublikowano

Albo taki błąd albo problemy z zaworkiem.