Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Problem z wycieraczkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale Audi to klasa premium i takie rzeczy to blamaż :no:

Opublikowano

OK chłopaki wczoraj zabrałem się do wycieraczek w końcu - po pracy jeszcze miałem ochotę, no i...

ZROBIONE!!! W silniczku jest element odpowiadający za cykl wycieraczek na płytce. To nie był żaden mechanizm!

Mechanizm poskładany był dobrze tylko.... w tej płytce gdzie znajduję się dzyndzel który się obraca - przestrzen była zasyfiona - bardzo i jak się wycieraczki załączały stawał w różnych miejscach o różnej porze. Przeczyściłem spirytusikiem, wyczyściłem nasmarowałem mechanizm i wycieraczki działają JAK NOWE!

Myślałem że w jakiś sposób to się zużywa. Otóż nie - SYFI SIE TYLKO.

PROBLEM ROZWIĄZANY :evil:

Trochę zajęło mi to czasu zanim nawet same wycieraczki i mechanizm rozebrałem ale było warto :rolleyes:

Opublikowano

OK chłopaki wczoraj zabrałem się do wycieraczek w końcu - po pracy jeszcze miałem ochotę, no i...

ZROBIONE!!! W silniczku jest element odpowiadający za cykl wycieraczek na płytce. To nie był żaden mechanizm!

Mechanizm poskładany był dobrze tylko.... w tej płytce gdzie znajduję się dzyndzel który się obraca - przestrzen była zasyfiona - bardzo i jak się wycieraczki załączały stawał w różnych miejscach o różnej porze. Przeczyściłem spirytusikiem, wyczyściłem nasmarowałem mechanizm i wycieraczki działają JAK NOWE!

Trochę zajęło mi to czasu zanim nawet same wycieraczki i mechanizm rozebrałem ale było warto :rolleyes:

dobrze że sam do tego doszedłeś :good: :good:

a pomyśl sobie jak byś miał auto u jakiegoś mechanika na jakie koszty by miał okazje ciebie naciągnąć

pozdrawiam

Opublikowano

[/quote

dobrze że sam do tego doszedłeś :good: :good:

a pomyśl sobie jak byś miał auto u jakiegoś mechanika na jakie koszty by miał okazje ciebie naciągnąć

pozdrawiam

no jakby baba przyjechała to by jej pół auta wymienili :polew:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a ja mam takie pytanie: czy mechanizm wycieraczek (przod) rozni sie w przed i polifcie w B5 :?: czy od 95 do 2001 jest ten sam :?:

Opublikowano

Nie wydaję mi się ale głowy sobie nie dam odciąć :)

ale nie kupuj bo się nie opłaca - chyba że masz uszkodzony mechanicznie. W razie czego problem jest w silniczku a właściwie element odpowiadający za cykl wycieraczek.

Chyba że pytasz z ciekawostki

W razie czego pomocną mi instrukcją okazał się poradnik "Zrób to sam AUDI A4 B5" nie pamiętam które strony.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podepne sie pod temat mam podobny problem ale tego typu ze dziwnie mi sie zachowują wycieraczki.Od pewnego czasu jesli nacisne dzwignie wycieraczki na dół powinna w to i spowrotem przeleciec po szybie narmalnie a u mnie robi 2 , 3 , a nawet nie raz i 4 razy i jeszcze do tego ta od pasazera staje raz wyzej a raz narmalnie i tak jak chce co moze byc tego przyczyna?? jak to sobie naprawic??

Opublikowano

Tak jak wyżej opisane.

Musisz wymontowac wycieraczki - przygotuj sie do tego psychicznie bo nie bedzie łatwe i szybkie.

Załatw sobie odpowiednie klucze - aby ułatwic sobie zadanie,

1) wymontuj wycieraczki

2) wymontuj cały mechanizm wycieraczek

3) dobierz się do mechanizmu - płytka odpoiwedzialna za prawidlowe dzialanie cyklu wycieraczek

4) przeczysc ladnie tą plytke spirytusikiem i dobra szmatka,

5) nasmaruj mechanizm, ramiona wycieraczek

6) zamontuj wszystko jak byc powinno.

No i wycieraczki jak nowe!

Mozesz skorzystac z ksiazkisam naprawiam - jest tam bardzo dobrze to opisywane

wymontowywanie mechanizmu wycieraczek

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego Primo84 zrobiłem zabieg czyszczenia i smarowanie efekt- wycieraczka od pasazera zatrzymuje sie prawidłowo. Ale ciągle po kliknięciu manetką raz na dół chodzą tyle razy ile im sie podoba 1,2,albo 3 zamiast jak miałem na początku tylko raz czy jest to padający przekażnik wycieraczek ten pod kierownicą?? [br]Dopisany: 02 Wrzesień 2010, 22:17_________________________________________________czy da sie go jakoś zregenerowac??

Opublikowano

Nie nie nie i jeszcze raz nie!

Możesz sprawdzić w sumie przekaźnik ale to nie jest na pewno ten problem.

Jak już to przełącznik wycieraczek - jak już ale:

Też tak sądziłem jak kiedyś inny kolega mi podpowiadał co mam zrobić.

Też myślałem że wszystko dobrze zrobiłem.

Przypominam i zwróć uwagę szczególnie na tą płytkę, po której porusza się taki mały dzyndzelek. Pokręćnim izobacz w którym miejscu się blokuje - to właśnie to powduje nieposłuszeństwo i nie prawidłowe działanie cyklu wycieraczek.

To jest w sumie najważniejszy punkt tego zabiegu - ten dzyndzelek i ta przestrzeń po której się porusza.

Musisz go bardzo dobrze wyczyścić- jest to upierdliwe - cały ten zabieg, ale warte gdyż elektryk nie skasuję CIę na 150 - 250 zł.

Przkaźniki są OK - zresztą możesz sprwdzić wyjmując inny na jego miejsce!

Ja też tak robiłem upierając się że wszystko dobrze zrobiłem. A jednak. Mam 2 przekaźniki teraz dowycieraczek - może się kiedyś przyda :)

Jakbyś miał jakieś problemy pytaj.