Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Wolne obroty,przepustnica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie mowie ze szukałem ale typowo odpowiedzi nie znalazłem.

A wiec sprawa wygląda tak ze odkąd kopiłem a4 wolno schodziła z obrotów ale nie zwracałem na to uwagi,ale dziś mowie sobie przeczyszczę przepustnice zrobię adaptacje,tak też sie stało.

I morał z tego taki ze trzyma obroty ok 1100,1200 czasami 1500 a czasami faluje od 1500 przygasa i do 800 spada,podczas jazdy przywiesza sie na obrotach co jest bardzo uciążliwe.

Patrzyłem wszystko szczelne elegancko,zauważyłem taką zależność ze jak jest koło przy przepustnicy z linką tam jest takie mniejsze metalowe z wypustką i ta wypustka jest pomiędzy takimi ramionkami plastikowymi w tym kole,i jak tą wypustkę przesunę na maxa w lewo(zamknę przepustnice) obroty maleją ale aż do 500...

Adaptacja poprzez zapłon niby odbywa się prawidłowo.Dzieje sie tak zarówno na LPG jak i na PB

Pomocy panowie dopiero co kupiłem audi a już problem ;(

Opublikowano

Moze nastawanik owej przepustnicy przechodzi/przeszedl do historii?

Opublikowano

najlepiej jak by ktos zrobil zdjecie jak u niego wyglada to koło z linką i wypustką metalową w środku.

Opublikowano

Odczytaj błędy ze sterownika silnika.

Jeśli będzie coś związane z 17913, 17914, 17967 to jest cień szansy, że da się uratować.

Opublikowano

a wiec odpiąłem odme bo i tak była walnięta przy kolektorze zaślepiłem jest lepiej,ale jeszcze ideału nie ma bo jak ciepła to faluje w zakresie 1000-1100

adaptacja poprzez przekrecenie kluczyka działa bez prolemu,przepustnica czysta.Jeszcze jest taka sprawa ze przy ok 2tys obrotów dam gaz w podłoge to jest szarpnięcie(jedno), i jeszcze pytanko czy AEB ma tak że jak sie chce jechać z pełną mocą wykorzystując turbine trzeba mieć gaz do oporu? , bo jak go odpuszcze troszke i mam wiecej niż połowe to jedzie ale nie ma mocy takiej jak powinna być jak dam do końca wtedy pociśniecie w siedzenie i idzie do końca.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może być że go zalewa . Ja aktualnie walczę z podobnym problemem i jestem już prawie na finiszu . Prawdopodobnie gdyby nie chłopaki z DynoSoft`u dalej błądził bym po omacku . Zapnij Vag`a pokaż błędy może Ci jakoś pomogę . :good: