Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie ten procek w chorusie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko ponieważ zepsuło mi sie radio z mojej A4 standartowo co w tych modelach radia sie psuje (procesor) wyczytałem ze mozna procek podgrzac,ale nie wiem czym czy opalarką czy wystarczy suszarka i pytanie moje gdzie jest ten procek rozebrałem panel i nie wiem gdzie jest ten procek w panelu czy w srodku w radiu posyłam fotke prosze naprowadzcie mnie. :audi:

dsc00447yq3.jpg

Shot with D750i at 2007-07-31

Opublikowano

procek powinien byc w środku radia, tu masz foto story z tym że do radia concert (zapożyczone z A3-klub)

http://www.a3-club.net/forum/podgrzewanie-procesora-audi-concert-fotki--vt3247.html

a tu masz temat dośyć dobrze rozwinięty http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=52807&highlight=wygrzewanie+procka

Opublikowano
  • Autor

Radyjko chodzi jak ta lala.Po podgrzaniu 4x20sec.Serdeczne dzięki za pomoc :a4fan:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

odgrzebie temat, bo wlasnie sie zabieram do tego!

Jak podgrzewaliscie procek? Ktos kiedys pisal ze w piekarniku jest optymalnie. Jaka ma byc temp i na jaki czas to podsmazyc??

Opublikowano

Ja juz trzeci raz podgrzewam zapalniczka. pomaga na ok 2 tygodnie. juz mam dosyc... :rant:

Opublikowano

mi narazie dziala - 6 x 20s z przerwami 15s. Plomien 1cm pod prockiem

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

wytrzymało dokładnie do dzisiaj. czyli niecały miesiąc. juz mam dosyć...... :wallbash:

Opublikowano

dziwna sprawa z tym podgrzewaniem,,,,

proponowałbym docisnąć mocno element do płytki drukowanej i poprawić wszystkie luty,

po czym sprawdzić czy działa,

dodam tylko że elementy wykonane z krzemu mają wytrzymałość temp do 150 C jeśli nie są właczone(jest to graniczna wartość dla elementów wykonanych w technologi krzemowej, powyżej zaczynają dziac sie cuda niewidy i mogą nastąpić nieodwracalne zmiany)

bezpieczną wartością jest 90 c góra 100 więc można by sie pokusić żeby postawić coś metalowego na nim co wcześniej gotowało sie we wrzątku

chociaż szczerze nie wiem o co chodzi z podgrzewaniem tego :)

do podgrzewania wydaje sie rozsądne użycie opalarki z odpowiednio uformowaną końcówką która ukierunkuje strumień gorącego powietrza

Opublikowano

hehe - mi tez padlo w zeszlym tygodniu :( trzeba bedzie kupic kolejna zapalniczke :naughty:

Opublikowano

dziwna sprawa z tym podgrzewaniem,,,,

proponowałbym docisnąć mocno element do płytki drukowanej i poprawić wszystkie luty,

po czym sprawdzić czy działa,

dodam tylko że elementy wykonane z krzemu mają wytrzymałość temp do 150 C jeśli nie są właczone(jest to graniczna wartość dla elementów wykonanych w technologi krzemowej, powyżej zaczynają dziac sie cuda niewidy i mogą nastąpić nieodwracalne zmiany)

bezpieczną wartością jest 90 c góra 100 więc można by sie pokusić żeby postawić coś metalowego na nim co wcześniej gotowało sie we wrzątku

chociaż szczerze nie wiem o co chodzi z podgrzewaniem tego :)

do podgrzewania wydaje sie rozsądne użycie opalarki z odpowiednio uformowaną końcówką która ukierunkuje strumień gorącego powietrza

e tam.MI jak zaczyna szwankowac to procek zostaje potraktowany zapalniczką i znowu rok spokoju ;)

Opublikowano

Ja też miałem spokój przez rok i pare dni temu zaczął wariowac. Ja podgrzewam ten procesor lutownicą na gorące powietrze.

Opublikowano

Czy ktoś wogóle rozważał wymianę tego scalaka?

Czy któryś z dobrych kolegów :hi:, który regularnie wygrzewa swój procek byłby tak dobry wrzucił jego symbol lub fotkę z czytelnym symbolem. Ja wolałbym wymienić na nowy i mieć spokój raz na zawsze, chyba, że jest to poprostu nieopłacalne.

Opublikowano
:mysli: o tym faktycznie nie pomyślałem, ale można by spróbować zciągnąć program ze starego lub poszukać w sieci? W końcu chyba niejest to chińszczyzna jednorazowego użytku?
Opublikowano

gra nie warta świeczki, jesli masz dostęp do lutownicy na gorące powietrze to proponuje wygrzac całą płytke, minimalny nadmuch i likwidujemy zimne luty...

a co do grzania samego proca to tak jak pisalem wcześniej dobrze go docisnąć i wtedy lutować,

[br]Dopisany: 23 Wrzesień 2007, 00:35 _________________________________________________można też spróbować podgrzać po przeciwległej stronie płytki jak jest dojście oczywiśćie :P

Opublikowano

szczerze myślę o zmianie radia albo naprawie tegoż. Na allegro jest do kupienia concert z takim opisem:

"ORYGINALNE RADIO

AUDI

CONCERT

STAN BDB

RADIO MA NOWY TYP PROCESORA W ZWIĄZKU Z TYM NIGDY NIE WYSTĄPI W NIM USTERKA ZWIĄZANA Z PROBLEMAMI Z REGULACJĄ GŁOŚNOŚCI !

RADIO PASUJE DO A3 , A4 , A6 , A8

RADIO POSIADA STEROWANIE ZMIENIARKĄ ( MAM TAKĄ NA INNEJ AUKCJI )

DO RADIA POSIADAM KOD ZABEZPIECZAJĘCY"

Skad zdobyc taki procek?