Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Brak zasilania wentylatora klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

około dwa dni temu klima przełączyła się w tryb econo i przestała chłodzić. Po podłączeniu VAG-a wyskoczył błąd 819 - sygnał za niski (wg opisu VW codes - 17819 - Secondary Air Injection System (B2) - Restricted Flow). Czy ktoś wie co jest przyczyną wystąpienia tego błędu i czego on dotyczy? Poczytałem trochę forum i sprawdziłem bezpieczniki pod kolumną kierownicy (są ok). Następnie zabrałem się za sprawdzanie samego wentylatora, i tu się zdziwiłem, ponieważ po uaktywnieniu przez VAG'a wyjścia uruchamiającego wentylator stwierdziłem że nie dostaje on napięcia (sam sterownik wentylatora dostaje). Może ktoś posiada opis sterownika i pomógł by w ustaleniu ewentualnych przyczyn takiego zachowania sterownika. Jakie sygnały zbiera jeszcze ten sterownik, i czy ewentualnie któryś z tych sygnałów może blokować uruchomienie wentylatora.

Przepraszam za ewentualne błędy merytoryczne, ale wszystkiego trzeb się "naumieć". Dodam jeszcze, że podobną sytuację miałem ok 3 miesiące temu, ale wówczas po ponownym uruchomieniu silnika problem ustąpił. Tutaj zdjątko mojego wentylatora - może będzie pomocne

image001lu.jpg

Opublikowano

jesli problem tkwi w uszkodzonym sterowniku wentylatora to posiadam takowy na zbyciu - ori nówka. Kupiłem go ponieważ u mnie sterownik włączał cały czas wentylator co prowadziło do rozładowywania akumulatora. Okazało się, że winna temu zdarzeniu jest zalana obudowa ECU, a w sklepie nie chcieli mi przyjąć zwrotu sterownika. W razie czego pisz na priv. Sprzedam taniej bo i tak leży w pudełku, a cena nowego może przyprawić o ból głowy :)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie niestety ten sam problem co u kolegi wyzej w wiazce do sterownika ida 4 kable 2 z nich maja prad ktos ma moze schemat klimatyzacji lub wentylatora? doczytalem gdzies na forum schemat samej klimatyzacji a chcialbym wszystko co jest odpowiedzialne za właczenie wentylatora bo lato w pelni a klima nie chodzi(bez wentylatora cienko to idzie) prosze o pomoc pozdrawiam dodam tylko ze mam silnik avf