Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Migająca, podczas jazdy, lampka immo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu mam problemy z immo w A4 1.8 z 97 r. Przejrzałem watki na forum, trochę ich było, ale nie znalazłem wątku podobnego do mojego problemu i zdecydowałem się otworzyć nowy temat.

Początkowo objawy były takie, że podczas jazdy migała pomarańczowa kontrolka "samochód z kluczykiem". Miganie występowało przez parę sekund potem gasło. Bywało tak, że nie migała przez 200 km, a czasem potrafiła migać non stop przez godzinę jazdy. Niedawno wystąpiły problemy z odpaleniem samochodu. Po włożeniu kluczyka immo się zapalało a następnie zaczynała migać kontrolka i nic nie można było zrobić.

Pojechałem do elektryka, podpiął komp. i wyskoczył błąd "słaby sygnał z kluczyka". Zdjął kierownicę i przeczyścił styki na pinach przy stacyjce a następnie przymocował kable do stacyjki za pomocą opaski zaciskowej, aby wyeliminować ruch kabli i zapewnić trwałość styku. Po dwóch dniach od wyjazdu z warsztatu problem powrócił.

Wczoraj byłem w ASO, w samochodzie zostały przeczyszczone styki (ponoć wszystkie) i zostały zakodowane ponownie kluczyki. Koszt naprawy 192 zł. Wczoraj było OK. Dziś jadąc do pracy temat powrócił. Kontrolka miga podczas jazdy (z odpaleniem nie miałem problemu). W ASO poinformowali mnie, że jeśli naprawa nie pomoże to pozostaje wymiana kluczyka z transporderem. Wieczorkiem podam, jakie błędy zostały sczytane w ASO (mam cały wydruk), ale wszystkie błędy zostały skasowane.

Mam pytania,

1. czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem - migająca kontrolka podczas jazdy? Wg mnie immo działa tylko podczas włożenia kluczyka, potem nie powinno się odzywać. Skoro jednak się odzywa myślałem, że to jest ewidentny brak styku. Jednak nie :(

2. Czy wymiana kluczyka coś pomoże? Są to kolejne koszty (jeszcze ich nie znam) a muszę to zrobić przez ASO

3. Czy da się wyłączyć immo??

[br]Dopisany: 02 Sierpień 2007, 09:10 _________________________________________________Przed chwila rozmawiałem z ASO i powiedzieli że nowy kluczyk wraz z immo kosztuje ok 200 zl + 120 zł za przestrojenie dotychczasowych kluczyków. Trzeba zamówić, opłacic z góry i czeka sie jakieś 2 tygodnie. Ale czy to pomoze....

Opublikowano

Z nowymi kluczykami będzie prawdopodobnie tak samo. ;)

Wina leży albo po stronie cewki czytającej albo zużyły się kondensatory w puszce Immobilizera.

Dołącz wykaz błędów to poczytamy.

Opublikowano
  • Autor

Wcześniej na to nie patrzyłem a teraz jak to przepisałem to i tak tego nie rozumiem. To jest "protokół diagnozy własnej" jaki otrzymałem w ASO. Mam nadzieję ze uda sie to komuś przłozyć na polski

System samochodu

25 - immobiliser

4A0953234F

004.01 - Odczyt pamięci usterek

1 Usterka rozpoznana

01176 007

Kluczyk

Sygnał za mały

Sporadycznie

010.02 - Odczyt bloku wartości mierzonych

Grupa wskazań 1

System samochodu

01 - Elektronika silnika

8D0907557S

1,8L R4/5V MOTOR HS D 04

004.01 Odczyt pamięci usterek

4 Usterka rozpoznana

17978 P1570 035

Sterownik silnika zablokowany

Sporadycznie

00561 012

Dopasowanie mieszanki

Granica adaptacji (multio.) przekroczona

Sporadycznie

17972 P1564 035

Jednostka sterująca przepustnicą - J338-

za niskie napiecie podczas Nastaw podstawowych

Sporadycznie

17967 P1559 035

Jednostka sterująca przepustnicą -J338-

usterka w nastawach podstawowych

Sporadycznie

004.01 - Odczyt pamieci usterek

0 Usterka rozpoznana[br]Dopisany: 02 Sierpień 2007, 23:18 _________________________________________________

Z nowymi kluczykami będzie prawdopodobnie tak samo. ;)

Wina leży albo po stronie cewki czytającej albo zużyły się kondensatory w puszce Immobilizera.

Dołącz wykaz błędów to poczytamy.

A masz może jakiś pomysł kto w Krakowie moze sie temu przyglądnać. Byłem u 4 elektryków i wszyscy jak sie dowiedzieli ze to A4 z 97 r. z seryinym immo to wysyłaja do ASO. A ASO sie nie bawi w przekładki tylko wymieniają całe moduły :(

Wczoraj byłem w trasie, samochód narazie odpala bez problemu ale podczas jazdy mam dyskoteke z pomoarańczową kontrolką w roli głównej, co powoduje mały dyskomfort podczas jazdy :(

Opublikowano

ja wlasnie godzine temu wrocilem z "zabiegu" moje autko pali jak złoto, nie świeci mi już immo, drugi sezon immo dawało o sobie znać podczas upałów i nietylko.. Wreszcie mam spokój!

Opublikowano
  • Autor

ja wlasnie godzine temu wrocilem z "zabiegu"

A możesz zdracić kto Cię "operował" :)

Opublikowano

Bartass_1 napisz ile przepłaciłeś, ze Szprotawy masz blisko do Zgorzelca a ja ostatnio robiłem immo u kolegi forumowicza :>

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wczoraj byłem ponownie w ASO, ale niestety, nie było kolesia co "prowadzi" mój samochód, a ten co był nie znał tematu - no jakaś paranoja :shocked: Jedyne, co gość stwierdził, że w grę może jeszcze wchodzić kontrola zestawu wskazników /kontrolek/, które również biorą udział przy pracy immo. Na pytanie ile to bedzie kosztowało uzyskałem informację że nie moga okreslić ile komuś zajmie to czasu a godzina pracy kosztuje 180 zł :gwizdanie:. Czemu ja nie pracuje w ASO, mi płacą tylko 16 zeta :wallbash:

Ponawiam prośbę o namiary na kogoś w okolicach Krakowa

[br]Dopisany: 07 Sierpień 2007, 08:56 _________________________________________________Przyczyna wszystkich problemów był sterownik immo. Został wymieniony na nowy + kodowanie kluczyków i gra gitara :dance: - tylko w portfelu trochę chudo bo ASO sie ceni. ;(