Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Problem z pompa paliwa i wskaźnikiem poziomu paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem tego typu, ze "cos" z niewiadomych powodow w baku wyrywa mi kable od plywaka te dwa brazowe... ktore sa podlaczone w baku do tych koncowek pod pokrywa z baku ktora sie odkreca jak chce sie dojsc do pompy paliwa. Dziwny jest to przypadek bo nie mam pojecia o co chodzi. Powoduje to oczywiscie tyle, ze mi szaleje wskaznik paliwa po czym przestaje dzialac calkowicie. Czy moze byc to spowodowane zlym przymocowaniem pompy? Moze sie ona ruszac w baku itd... i powoduje wyrywanie tych koncowek z kabli? Dodam , ze te metalowe koncowki na ktore sie zaklada kable od plywaka sa tez po takim wyrwaniu wygiete a musze powiedziec ze jest to twardy metal ktory jest ciezko palcami odgiac. Prosze o rozwiazanie problemu. Acha i co najwazniejsze pompa jest umiejscowiona w swoim miejscu, sprawdzalem to ostatnio.

Opublikowano

kolego mialem to samo zasysalo mi zbiornik a pozgaszeniu silnika wracal do normy u mnie poszedl zaworek odpowietrzajacy zbiornik ktory znajduje sie pod maska zobacz zczy on dziala

Opublikowano
  • Autor

mowisz o takiej malej czesci w gumowej obudowie ktora jest przymocowana do obudowy filtra powietrza? jak to sprawdzic?

Opublikowano

tak klego[br]Dopisany: 29 Czerwiec 2010, 20:02_________________________________________________musi stukac jak odpalisz auto

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podłącze sie do tematu. dziś moje autko zastrajkowało, po normalnej jeździe zgasiłem i ponownie wróciłem do auta po 2 h i nie mogłem zapalić. z racji ze mam gaz udało się wkońcu odpalić i odrazu wskoczył na gaz.

jednak jak tylko wyłacze gaz kompletnie gaśnie , jakby wogóle paliwa nie dostawał.

Pomyślałem ze moze wtyczk od pompki zeskoczyła, ta co jest na deklu między wężami .Jednak była ok.

Zastanowiło mnie : ŻE ZBIORNIK WŁASNIE JAKBY BYŁ ZASSANY , GÓRA DEKIEL NIECO POD KĄTEM , A NIE BYŁO TAK.

NO I DRUGA SPRAWA , MÓWICIE O TYM ZAWORKU ODPOWIETRZNIKA , FAKTYCZNIE CHYBA DAWNO GO NIE SŁYSZAŁEM.

JAK MYŚLICIE CZY USZKODZONY ZAWOREK WPŁYWA NA PROBLEMY Z ODPALANIEM ?[br]Dopisany: 23 Lipiec 2010, 20:49_________________________________________________PS. TEZ MAM PROBLEM Z CZUJNIKIEM POZIOMU, I ALBO CZUJNIK ODPADAŁ OD TEJ WIEŻYCZKI ( ZACZEPY OK) , ALBO WYSZARPYWAŁO TĄ PŁYTKĘ OD WSKAŹNIKA.