Scrash Opublikowano 1 Lipca 2010 Opublikowano 1 Lipca 2010 Witam. Jechałem autostradą cały czas stałą prędkością 140/h i po przejechaniu 50 km usłyszałem dzwięk jakbym najechał na białą linię. Samochód zamiast ciągnąć do przodu zaczął zwalniać.Biegi wchodziły dobrze ale na żadnym nie dało się ruszyć do przodu bo zgrzytało tylko na wstecznym dało się jechać. Gdy zaprzyjaźniony mechanik przyjechał to po wstępnych oględzinach (w warunkach na autostradzie) stwierdził że to przegub wewnętrzny. Po zholowaniu mnie spowrotem (50 km) wpechneliśmy go na warsztat i na podnośniku, bez rozbierania niczego stwierdziliśmy, że jest wszystko ok. Ruszałem do przodu na podniesionym aucie i nic nawet nie zgrzytało. Najlepsze jest to, że auto jeździ normalnie chociaż inaczej jakoś sztywniej i jest jakby ospały. Mechanik powiedział, że mam jeździć aż znowu sie to stanie wtedy podjedzie i na spokojnie zobaczy co się stało. Muszę znowu zrobić trasę w niedziele i wolałbym wiedzieć teraz co było przyczyną. Spotkał się ktoś z czymś takim ?
dawcav6 Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 kiedyś miałem podobny przypadek ale to nie było po spokojnej jeździe wręcz po katowaniu kadeta GSI wypadła mi ośka ze skrzyni
PARAF Opublikowano 15 Lipca 2010 Opublikowano 15 Lipca 2010 i wolałbym wiedzieć teraz co było przyczyną. No i jak? Dowiedziałeś się już?
Scrash Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Opublikowano 15 Lipca 2010 A no nie dowiedziałem się bo nic z tym nie robiliśmy a samochód normalnie jeździ. Przy opuszczonych szybach gdy jadę minimalną prędkością to słychać pracę skrzyni. Nie wiem czy ma to jakiś związek bo przed tamtym zdarzeniem nie zwracałem na to uwagi.
Rekomendowane odpowiedzi