Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wymiana silnika na inny,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.Mój silnik bierze olej.Pop porzejechaniu 500 km połowe oleju z bagnetu ubyło.Wymieniłem juz uszczelniacze .Jednak to nic niepomogło.

Zastanawiam sie nad wymiana silnika.Chciałbym sie zapytac jaki inny silnik bedzie pasowac do tego auta i tego osprzetu .Czy istnieje mozliwosc wsadzenie silnika 1.6 z audi b7?dziekuje

Opublikowano

Ciekawy pomysl kolego, ale czy to aby sie oplaca?

Opublikowano
  • Autor

No ja niewiem.hcialbym sie zapytac gduz wizualnie moje audi jest cud miód tylko ten jeb... silnik

Opublikowano

9 latek i juz bierze olej,te B6 to chyba jakies przereklamowane :kwasny: moja B5 od wymiany do wymiany nie lyknie ani kropli..szajskie te nowe auta wychodza.byle z powrotem zapedzic czlowieka do salonu i to jak najszybciej,nie dziwil bym sie skodzie..ale audi :shocked:

Opublikowano
  • Autor

Skoda na wode jezdzi i jak ma wyciek to z dupci.Audi natomiast niezre olej łyka castrola.Moze tak zalac go np mobilem?

Opublikowano

a pierscienie chyba masz do wymiany..to powinno pomoc :hi:a moze jakis wyciek z michy olejowej??

Opublikowano

9 latek i juz bierze olej,te B6 to chyba jakies przereklamowane :kwasny: moja B5 od wymiany do wymiany nie lyknie ani kropli..szajskie te nowe auta wychodza.byle z powrotem zapedzic czlowieka do salonu i to jak najszybciej,nie dziwil bym sie skodzie..ale audi :shocked:

Dobre :polew:

a co to za różnica czy samochód ma miesiąc czy 10 lat czy 20? Ważny jest przebieg i jak samochód był traktowany...Silnik można dobić w 2 lata robiąc np 500k km przebiegu i wiek nie ma nic do tego.

Wracając kolego do wymiany silnika czy to ma sens jak wymienisz "muła" na takiego samego "muła"? jak wymieniać to na coś mocniejszego a jak nie to chyba lepiej remoncik przynajmniej wiesz co masz wtedy bo skąd będziesz wiedział że nie wdepniesz w większe bagno niż masz :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

No tak wiec skoro mocniejszy to jaki.?Co tzreba było by zmienic? Oprucz silnika?

Opublikowano

Ja na twoim miejscu to bym uzbieral troche kasy i kupil B6 z innym silnikiem np.diesla albo 1.8T w benzynie bo 1.6 to slabizna na takie auto :no: Chyba ze chcesz sie pobawic to moze SWAP na 1.8T :gwizdanie:

Opublikowano

rób swapa na 1.8T albo sprzedaj to w holere i kup coś innego