Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podgrzewane lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem...

Kupiłem angielskie lusterko i w związku z tym musiałem wymienić wkład. Do tej pory było prosto - suszarka, odklejenie maty grzewczej, nowe szkło, troche taśmy dwustronnej, sklejenie, składanie.

Wszystko śmigało, aż pewnego dnia - jakieś 3 dni później - nowy wkład zaczoł pękać, w ciągu 20 sekund pęknięcie przeszło po całym lustrze. No, a jak by tego było mało to jeszcze wkład zaczoł się palić.

No to na szybko odłączyłem kabelki i sobie myśle, że dałem d... przy zrywaniu maty. No nic - wydatek.

Nowe lustro, nowa mata grzewcza - kupiłem wszystko ładnie złożone do kupy - tylko odkleić taśme dwustronną i zamontować do uchwytu. Proste, więc zajeło to naprawdę chwile.

Kabelki podłączone, wszystko śmiga, ja w aucie, stacyjka, odpalam silnik i coś mi się nie podoba w ustawieniu. Idę poprawić, a tu lusterko gorące jak cholera. Tylko to nowe - stare, z lewej strony zimne, tylnia szyba zimna.

Co jest? Dlaczego ono cały czas grzeje? Coś da się z tym zrobić?

• 1 rok później...
Opublikowano

rozwiązałeś już ten problem??

Opublikowano

rozwiązałeś już ten problem??

grubo odswiezasz :gwizdanie:

Opublikowano

widzę że temat nadal otwarty brak odpowiedzi i mam odnośnie tego pytanko więc pytam czy problem już rozwiązany :>

Opublikowano

Co jest? Dlaczego ono cały czas grzeje? Coś da się z tym zrobić?

W Twoim roczniku grzanie lusterek jest po kluczyku.Dopiero po II lifcie były grzane po właczeniu tylnej szyby...z tego co mi wiadomo...Musisz wykonac taki zabieg jaki jest opisany w tym wątku http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_przerobienie_podgrzewania_lusterek_po_kluczyku_na_grzanie_po_tylnej_szybie-t56629.0.html wtedy grzanie bedziesz miał po załaczeniu tylnej szyby i bedziesz mogł sobie swobodnie sterowac kiedy chcesz załaczyc lustra a kiedy nie :good:
Opublikowano
...Dopiero po II lifcie były grzane po właczeniu tylnej szyby...z tego co mi wiadomo...

U mnie grzeją non stop a wkład jest ciepły a nie gorący :gwizdanie:

Opublikowano

Dopiero po II lifcie były grzane po właczeniu tylnej szyby...z tego co mi wiadomo...

Nieprawda ja mam grzane po włączeniu tylniej szyby :tongue4::wink4:

Opublikowano

to widocznie juz ktoś sie tym zająl wcześniej :tongue4:

Opublikowano

Masz włączane w ten sposób a spróbuj wyłączyć :chytry:

Lustra będą grzane cały czas dopóki nie zgasisz auta :naughty:

Ja tak mam i się tym zajmę ale jak troszkę cieplej się zrobi :przebiegly:

Opublikowano

Wyłączają się normalnie po wyłączeniu grzania tylniej szyby wiem bo specjalnie sprawdzałem :wink4:

ale może u mnie jest jakoś inaczej bo ja mam na przykład elektrycznie składane lusterka a z tego co się dowiedziałem to się rzadko zdarzało w tych autkach

Opublikowano

Też mam składane elektrycznie (co prawda jedno ale jednak :tongue4:) a skoro Ci się wyłącza to ktoś już to zrobił... Nie jestem pewny ale chyba po 1 lifcie były już wyłączane razem z tylnią szybką ?

• 2 lata później...
Opublikowano
  • Autor

problem rozwiazany

W moim modelu - ale nie we wszystkich - napiecie na lusterka podawane jest non stop.

W oryginalnych lustrach przymocowany jest taki grzybek - termostat, ktory po przekreceniu kluczyka uruchamia grzalke tylko gdy temperatura jest ponizej 5C.

Oczywiscie mozna wymienic wklad na taki z termostatem - mozna to kupic :) ale u mnie to sie niestety by nie sprawdzilo bo mam dwa duze lusterka, a przekladka grzalek z termostatem byla zbyt ryzykowna (to tez jest opcja).

Zamiast tego przerobilem instalke na grzanie lusterek, gdy grzeje tylnia szyba.

Mod nie jest trudny - zdjecie dwoch plastikow, 3 przeciete przewody, 3 luty i przeciagniecie przewodu z lewej strony na prawa i wszystko smiga.

Link do opisu dal _Solar_ ale ja niestety sam musialem do tego dojsc - kto forum nie czyta ten sie narobi :kox: