Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wysoko stoi po wymianie sprężyn tył 1BE -20mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, pomocy!

Mechanik dzisiaj wymienił mi sprężyny z tyłu i mam problem, auto poszło w górę jak na trampolinie, sprężyny zakupione u TOM77 dobrane pod tył Quattro 1BE -20mm, a auto poszło w górę jak szalone, wcześniej tył siedział delikatnie niżej niż przód a teraz z tyłu mam 25mm wyżej niż z przodu...

Stara sprężyna ma 305mm długości, niestety nowe są już na aucie i nie sprawdzę jaką mają długość, może ktoś zna długość sprężyn dla 1BE -20mm?

Jeszcze większym problemem jest piszczenie/kwiczenie cały tył przy bujaniu piszczy jak w jakimś złomie jest to bardzooo głośne piszczenie przy naciskaniu na tył, może to coś mechanik zwalił? I Przez to tak wysoko poszła? Wg mechanika nowe sprężyny są o 1 zwój dłuższe od starych...

Zdjęcia jak to teraz wygląda:

imgp0701.th.jpg imgp0702y.th.jpg imgp0703.th.jpg

Jest wyraźny spadek ku przodowi...

Jutro muszę to zrobić.

Opublikowano

Na moje moze TOM sie pomylil bo soti jak u mnie na seryjnym zawiasie, albo jeszcze wyzej bo sprezyna nowa. Nic innego nie przychodzi mi do glowy.

Opublikowano
  • Autor

Nikt wie jaka powinna być długość sprężyny w -20mm? Jak rano nie dostanę nigdzie odpowiednich nowych sprężyn to będę musiał wrócić do starych :wallbash:

Ale wtedy to już zostawię na razie i w późniejszym czasie chyba puszczę ją jeszcze deczko w dół tak na -35mm....

Oznaczenie na fabrycznej - starej sprężynie jest niebieska i różowa kropka.

Opublikowano

łooo karwa toć to allroad pełną gębą :shocked:

albo Tomek pomylił sprężyny albo mechanior coś namieszał :mysli:

chyba, że Niemiec wsadził jakieś inne sprężyny :mysli: chociaż jak Ci mówiłem przez fona auto w porównaniu do innych B5 1BE nie wyróżniało się ani na + ani na - w zawiasie

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj lądują z powrotem stare sprężyny :wallbash:

Jakby ktoś miał możliwość zmierzenia jakiej długości są sprężyny w 1BE -20mm to będę bardzo wdzięczny.[br]Dopisany: 16 Lipiec 2010, 09:26_________________________________________________Dzisiaj mechanik założył z powrotem stare sprężyny i auto wróciło do swojego poziomu i przestało skrzypieć. Po konsultacji z Tomkiem doszliśmy do tego, że te sprężyny są od wersji standardowej i z tego powodu te wszystkie bolączki :(

Na razie pojeżdżę na tych, a w przyszłości planuje coś fajniejszego na całość, żeby uzyskać efekt ala Cantona :cool1:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

pozwolę się podłączyć do tematu, bo dotarły do mnie dzisiaj zamówione sprężyny Kayaby na tył i zacząłem się trochę martwić, czy nie skończę jeszcze wyżej niż kolega, bo w katalogu w ogóle doczytałem się, że są do avanta (KYB RC5245)... czy to bardzo źle ? Bo gdzieś czytalem, że będzie po prostu twardszy tył.

a poza tym odnośnie tego zdania :"Stara sprężyna ma 305mm długości", ja mierzyłem te które mi przyszły i mają ok. 350mm :/

Auto jak w opisie 1.8tQ sedan B5.