Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Jest sens chipować fure z wyprutym dociskiem/dwumasem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

planuje jechać na chipa do dynosoftu, tyle, że mam kilka problemów z furą i nie wiem czy jest sens.. Ogólnie jakieś 8 miesięcy temu zaczął mi samochód sporadycznie szarpać na pierwszym biegu, jak ruszałem. Nauczyłem się ruszać praktycznie bez gazu lub z obrotów ~1200 i szarpanie ustało :) czekałem, aż zacznie mi się ślizgać sprzęgło, żeby wymienić komplet. Minęła kupa czasu, a sprzęgło wciąż nie zaczęło się ślizgać.. Myślałem, że szarpanie też przeszło, ale jak np. ostatnio dałem samochód bratu, który ruszał z wyższych obrotów (bo nie był przyzwyczajony) to szarpanie wróciło i to ze zdwojoną siłą. Ale jak za kierownice usiadłem ja i zacząłem ruszać po swojemu, to znowu jest wszystkie w porządku. Powiem tylko jeszcze, że przy szybkim przyspieszaniu z niższych obrotów, delikatnie czuć mrowienie.

Ale problem jest taki, że to praktycznie dotyczy to tylko ruszania, więc nie powinno być problemu z czipowaniem (chyba, że po wgraniu softu, magicznie zacznie się ślizgać sprzęgło). Ponadto, kumpel stwierdził, że przy odpalaniu trochę zatrzęsie budą, więc chyba mam delikatnie złe kąty wtrysków.

Panowie co mam z tym zrobić? Jechać twardo na chipa czy to nie ma żadnego sensu?

Pozdrawiam

Opublikowano
Panowie co mam z tym zrobić? Jechać twardo na chipa czy to nie ma żadnego sensu?

powiem ci to co ci pewnie powie tuner , naprwa fure i dopiero sie baw w chipy , a buda ci telepie nie przez kat tylko przez wyrabany dwumas.

Opublikowano
  • Autor

i chyba tak zrobię, bo mam teraz czas i trochę kasy odłożone :) pozdro