Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Naprawa włącznika podnoszenia/opuszczania szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem z tego tematu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=143793.0

więc tak poradziłem sobie z problemem rozbierajac całe drzwi...

powodem nie był przerwany kabel etc.. tylko sam przycisk..

idac za rada kolegi wyzej zamieniłem kostki...kable pod dzialający :> przycisk i wykluczylem tym uszkodzenie kabla.. okazalo sie ze nie było dobrego styku w 1 przycisku i troche zasniedzialo.. wyczyscilem i po problemie...
Dla osob ktore nie wiedza jak to zrobic badz boja sie połamac zaczepy przedstawiam fotostory...wprawdzie komorka robione i zmniejszane ale zawsze wiadomo co i jak..

1. Sciagam boczek.. sa 3 srubki gwiazdki: jedna kolo lusterka druga po przeciwnej stronie na wysokosci rygla do zamykania drzwi a trzecia po przyciskami od elektr. szyb..

2. Tam gdzie była 3 sruba wyciagamy zaslepke.. troche ciezko wychodzi ale wyjdzie..

3. Jak mamy juz zaslepke wyciagnieta mamy wtedy widoczne 2 sruby ktore odkrecamy..

4. Cały boczek przesuwamy w gore jakies 4 cm..-5cm - najlepiej tyle ile sie da

5. Boczek wyskakuje z zaczepow i mamy go na wierzchu

6. Odłączamy kable - kazda kostka jest inna wiec nie trzeba pamietac gdzie co było ;) w moim przypadku kable od glosnika, elektr. szyb, lusterek itp.

201007231_wprhhh.jpg 201007231_wprhhn.jpg201007231_wprhhe.jpg 201007231_wprhse.jpg201007231_wprhsa.jpg

7. odlaczamy linke od klamki wewnetrznej.. aby to zrobic trzeba srubokretem podwazyc zaczep trzymajacy ja w miejscu.. (UWAGA/: LUBI STRZELAC I ŁATWO MOZNA GO ZGUBIC)- zapamietaj jak byl wlozony:)

201007231_wprhss.jpg 201007231_wprhaw.jpg 201007231_wprhas.jpg 201007231_wprhaq.jpg

8. cala tapicerka powinna nam odpasc..

9. Wewnatrz tapicerki jest mata wygluszajaca ktora jest w niektorych miejscach przyklejona.. Ja odklejałem bo u mnie byla na plastycznej masie i da si eja potem znow przykleic do tego samego..

10. mate wewnatrzna trzeba odgiac od gory boszka czyli nad elektr. szybami tak do polowy

201007231_wprhsx.jpg

11. Nastepnie trzeba wyjac panel:

12. Panel ma 3 zaczepy plastikowe i 2 srubki conajmniej.. trzeba je wykrecic i odczepic zaczepy

201007231_wprhsn.jpg

13. po bokach sa metalowe zaczepy sciska sie je palcami i wypycha wraz z panelem. Sam panel dosc ciezko wyjac takze ostroznie aby nie polamac

201007231_wprhap.jpg

14. Jak mamy juz na wierzchu przystepujemy do wyciagniecia przycisków..szczegolnie tego ktory nm nie dziala...

15.Ja wykorzystałem 2 gwozdzie- bardzo male meblowe. Wbijamy w zaczepy STYKÓW (sa 4 dziurki) i wyginamy je ciagnac za styki..

201007231_wprhrr.jpg 201007231_wprhah.jpg 201007231_wprhar.jpg 201007231_wprhax.jpg

16. Gdy mamy na wierzchu to drobnym papierem sciernym przecieramy styki jak na zdjeciach

201007231_wprhan.jpg

17. Radze w kazda dziure trzec mocno papierem bo u mnie za 1 razem nie pomoglo..wiec ze wszystkich stron zarowno styki jak i w srodku zapadki...

18. potem wkladamy wyciagniety styk do kostki samochodu u mnie byla brazowa i czarna.. brozowa od sterowania pasazerem czarna od kierowcy.. i po wlozeniu mozna spr. czy dziala.. jelsi nie to proces powtarzamy.. z dodatkiem sprezonego powietrza badz kompresora.. jak ktos neima to i usta wystarcza...

201007231_wprhsw.jpg 201007231_wprhae.jpg

19. U mnie to pomoglo i przycisk zaczal dzialac..

20 Wszystko skladamy tak samo jak rozebralismy i mamy dzialajace elektr. szybki

koniec:)