Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Antena dachowa - kombi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam do grona klubowiczów ogromną prośbę: demontując antenę ze wzmacniaczem w swoim audi zniknął mi kabelek zasilający wzmacniacz. Czy szanowne grono wie gdzie mógł on zniknąć - gdzie go szukać na podsufitce?

Kupiłem już nową antenkę ze wzmacniaczem tylko nie wiem gdzie jak podłączyć do niej zasilanie?

Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

ori wzmacniacz chyba jest zasilany po kablu antenowym :)

Opublikowano
  • Autor

no tego nie wiem do tego wzmacniacza dochodzą dwa kable - antenowy i jeden zasilający.

I właśnie o ten zasilający chodzi - gdzie on jest ?

Opublikowano

kolego mówisz o srebrnej puszcze pod anteną czy o srebrnej puszce w lewym nadkolu w bagażniku?

Opublikowano
  • Autor

tak mówię o srebrnej puszce pod antena.

Opublikowano

obadam do i dam Ci znać,a le chyba idzie tam tylko 1 kabel z tego co pamiętam

Opublikowano

witam

idzie tylko jeden antenowy , i właśnie w nim jest zasilanie wzmacniacza.

Kolego jak podłączysz już tą nową antenę, napisz jak się sprawuje,bo ja już taką mam u siebie ale mam problem z jej zasileniem , bo nie wiem skąd pociągnąć kabelek plusowy :hi:

Opublikowano

no to dobrze mówiłem i pamiętałem że zasilanie jest w antenie :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

to jezeli tak to jak podłączyć kabel aby było z anteny zasilanie ?

Opublikowano

Do nie ori wzmacniacza nie podłączysz, musisz doprowadzić dodatkowy plus do wzmacniacza, ja wziął bym go z kostki ISO radia a kabelek poprowadził wzdłuż progów, później obok suba i koszyka na tuner+zmieniarkę, później po słupku do góry i już jesteś koło lampki bagażnika.

Czemu nie plus z lampki? bo póki jeździmy codziennie nie ma problemu, ale zostawienie auta na kilkanaście dni i może być po aku, niby taki wzmacniacz nie bierze dużo prądu ale zawsze ....

Opublikowano
  • Autor

Reasumując trzeba polozyć kabel i podłaczyć go w kostce iso radia do autoanteny ?? Wtedy będziemy mieć 12V i do wzmacniacza ??

Opublikowano

12+ poszukaj w kostce miernikiem czy żarówką jak nie masz miernika, takiego żeby się prąd pojawiał po włączeniu kluczyka dopiero

Opublikowano

Jak nie znajdziesz 15tki w kosci iso, to tak jak napisał aju - ciągniesz go ze stacyjki.

Minus tego rozwięzania jest taki iż FM będzie dobrze zbierało dopiero po zapłonie

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,dzisiaj chcąc wymienić uszczelkę pod anteną,po zdjęciu lampki oświetlenia bagażnika ukazały się mi trzy kable wychodzące z anteny dwa grubsze koloru czarnego i jeden cienki w kolorze żółto-czarnym.Jeden z czarnych to pewnie radio ten żółty to może zasilanie ale od czego ten ostatni (czarny wygląda na antenowy) ? :mysli:[br]Dopisany: 15 Kwiecień 2011, 19:50_________________________________________________GPS :mysli: ale czy takie anteny obsługiwały GPS

Opublikowano

Mam tak samo, dwa koncentryki i jeden "+" (czerwony), FM za bardzo nie chciało mi grać, podłączyłem zasilanie z kostki radia na ten wzmacniacz w antenie i jest zaje..., ten drugi kabel to przypuszczam jest anteną GSM