Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Problem z adaptacją przepustnicy i jeszcze pare.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem ze o adaptacji i o problemie podobnym do mojego bylo juz pare razy ale nie było sensownej odpowiedzi wiec pytam.

Sprawa wyglada tak ze wypucowałem na błysk przepustnice i teraz niechce sie zaadoptowac, a dokladnie jak odepne i podepne wtyczke to ten nastawnik słychac cały czas i nie przestaje brzęczec.

Druga sprawa to to, ze zauwazylem ze mi wolno z obrotow schodzi silnik (wiem ze o tym tez bylo ale...) ale nie zawsze. Czasem ladnie spada na wolne, czasem z tys obrotow ladnie i potem wolno. Czy mozna jakos temu poradzic czy konieczna bedzie wizyta na vagu czy moze zupelnie to wina czegos innego?

Z góry dzieki za pomoc.

Opublikowano

Jeżeli odpinałeś wtyczkę od "nastawnika" na włączonym zapłonie to na dzień dobry musisz zapiąć vag-a i skasować błędy. Dopiero potem możesz, także vag-iem, zrobić adaptację przepustnicy! Samo wypucowanie nie wystarczy, niestety :no:

Opublikowano
  • Autor

Odpinałem na wyłączonym zapłonie oczywiscie. Potem jak odpiałem i podpiąłem wtyczke zpowrottem to właczałem zapłon.

Opublikowano

To, że brzęczy jest normalne, może dlatego, że czysta to poprostu bardziej słychać.

Opublikowano
  • Autor

No ale przy temacie adaptacji było opisane ze pobrzęczy i cyknie jakby przekaznik i przestanie. A u mnie brzęczy cały czas.

Opublikowano

Zawsze długo brzęczy. Podepnij VAGa i zaadaptuj przepustnicę programowo.

Opublikowano
  • Autor

A myslisz ze to cos pomoze na te obroty nierówno spadające?

Opublikowano

A myslisz ze to cos pomoze na te obroty nierówno spadające?

Jeżeli jest coś nie tak, to VAG powinien to wykryć. Przy okazji sprawdzisz błędy w sterownikach w twoim aucie i porządnie zaadaptujesz przepustnicę :)

Opublikowano

Kurcze, to ma brzeczec za kazdym razem jak odpalam samochod czy nie??? Chce tylko wiedziec jak jest u was???

Opublikowano
Kurcze, to ma brzeczec za kazdym razem jak odpalam samochod czy nie??? Chce tylko wiedziec jak jest u was???

U mnie zawsze brzęczy, to normalny objaw

Opublikowano
  • Autor

No to dobrze wiedziec.

Nie pozostaje mi nic innego jak jechac na tego vaga

Dzieki panowie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

vaga i vaga ciagle slysze. a co to jest vaga? komputer do zdiagnozowania usterki ktory sie podpina pod samochod tak? z tych wypowiedzi wnioskuje. a gdzie sie z tym udac i ile to kosztuje bo mi tez te obroty faluja i nie wiem co zrobic. kazdy mowi o czym innym i wkoncu nie wiem co jest przyczyna tych falowan obrotow :(