Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Problem z klimatyzacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam taki problem z klima rano jak jest temperatura do 20 stopni klima załacza sie i działa bez problemu,pozniej jak jest goraco klima nie działa ?.Sprawdzany był gaz i jest ok,panel klimatronika tez wymieniłem i nadal ten sam problem? Co moze byc powodem ? Pozdrawiam

Opublikowano

Co pokazuje panel klimatronika ? jakie kody błędów ?

Opublikowano
  • Autor

A jak to sie sprawdza ?

Co pokazuje panel klimatronika ? jakie kody błędów ?

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem kody klimatronika i nie ma błedow wszystko ok ,to co moze byc ?

Opublikowano

kilka pytań?

1. czy wentylatory chodzą przy chodzą przy chłodnicy

2 czy jak klima przestaje chłodzic ,to sprężarka chodzi

Opublikowano
  • Autor

Wentylator działaja ,gwiazdka swieci na klimatroniku ale napiecie nie dochodzi na sprezarke (sprawdzałem).Po właczeniu klimy sprezarka załącza sie na 5 sekund i pozniej brak napiecia na kablu zołto zielonym.Rano jak jest zimno klima chodzi normalnie ( tzn działa jakies 5 minut) a pozniej jak temperatura powietrza osiagnie 20 stopni to nie działa .Jak podałem napiecie na sprezarke to klima działa normalnie ,silniczki otwieraja i regluja wszystko na klimatroniku.Kolega powiedział ze moze ten czujnik 4 pinowy co jest pod zderzakiem? jakis zawor bezpieczenstwa ?Ale kazdy mowi co innego .

Opublikowano

w takim razie pojechał bym na myjke i umył konkretnie pod ciśnieniem chłodnice klimy , a następnie jak sie nic nie zmieni, zaliczył bym serwis klimy żeby zobaczyc jakie są cisnienia w czasie pracy szczególnie strone wysokiego cisnienia .............. :)

Opublikowano
  • Autor

Byłem dzisiaj u mechanika od klimy i podłaczył maszyne do klimy zrobił test tzn odciagnał stary czynnik było 680 g i napompował nowego razem z olejem. Pozniej odpaliłem silnik i klima sie juz nie załaczyła to podłaczył stałe napiecie pod kabel od sprezarki i klima pracowała ,mowił ze jedno jakies cisnienie jest troche za małe ale powiedział ze nie jest zle.Chodnica jest czysta nie jest brudna, kazdy rozkłada rece.Stawiam na ten czujnik 4 pinowy ale podobno on jest on wentylatora .Nie mam takiego od kogo pozyczyc na probe.Kupie w sklepie ale chce byc pewny czy to to napewno bo juz wydałem 200 zł na panel klimy co miał byc niby uszkodzony ?

Opublikowano

pozostaje ci pres klimy do wymiany ,a co do małego ciśnienia na stronie niskiego to masz zapchana lufke [zawór rozprężny] najcześciej do wymiany sie nadaje

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Co to jest ten pres i gdzie on sie znajduje ?

Opublikowano

ten czteropinowy przy skraplaczu [chłodnicy klimy]

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem ten presostat i nadal nie działa ,co moze byc jeszcze powodem ???

Opublikowano

pozostaje tylko lipa z instalacja elektryczna , :thumbdown: