talib1990 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Witam, odkąd zakupiłem swoje auto mam o to taki problem : kiedy kierownica zostanie skręcona chociaż o 1 * w prawo, slychać charakterystyczne takie " trrrrrrrrrrrrrrr " jakbym wjechał na pas pobocza na autostradzie. Tematu nie ma gdy jade na wprost lub skręcam w lewo, czuć to delikatnie na kierownicy. Przegub lewy zew. wymieniony na nowy oraz 4 wahacze też są wymienione te co były uwalone, czy to może wina zbieżności bo jest przestawiona czy może początkowe stadium padania łożyska w lewym kole ? Dodam, że pompa wspomagania już powoli nie domaga bo na wolnych chodzi ciężko i zaczyna " rzęzić " pozdro.
Guregoru Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Może łożysko prawego koła? Podnieś samochód na lewarku, zaciągnij ręczny i odpal silnik. Następnie włącz trzeci bieg i puść sprzęgło. Jeśli to łożysko to będzie huczeć. Tak można sprawdzić przegub tylko wtedy będzie hrubotać. Można powoli skręcać kierownicą. Można ten sposób zastosować do obu stron. W quattro też się tak sprawdza geniuszu
talib1990 Opublikowano 5 Października 2010 Autor Opublikowano 5 Października 2010 byłem u keżora, podniósł auto i mówi że jest luz na lewym przednim kole, mówi, że to łożysko koła[br]Dopisany: 02 Sierpień 2010, 01:23_________________________________________________łożysko wymienione. ustapiło :evil:
Rekomendowane odpowiedzi