Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PZU AC nierzetelna wycena!_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Kupiłem AC w PZU na cąły rok. 2 miesiące po wykupieniu polisy miałem szkodę, którą likwiduję z AC. I teraz się zaczyna. Za uszkodzony błotnik tylny(wymiana), drzwi (wymiana), felga alu do maliwania, zderzak tylny do malowania wycenili 3000zł!!!!. przy wypłacie od razu sobie ukradli 10%, bo pojazd starszy niż 9 lat i nie miałem w okresie 6 mies AC! Koszty naprawy: blacharz ok 1000 zł, lakiernik ok. 1000zł, części ze schrotu (ćwiara z drzwiami ok 1000zł)!!! To za co mam przywrócić auto do popredniego idealnego stanu! Banda złodziei. Nie dałem w łapę i teraz muszę dołożyć. Gdybym nie wykupił AC w PZU tyle samo by mnie to kosztowało. Gdzie błąd: nierzetelna wycena? Jeszcze nie wiem ile by to kosztowało w ASO, ile nowe takie elem. blacharki kosztują? To jest skandal! Czy ktoś miał kiedyś do czynienia z reklamacją wyceny i wygrał, co trzeba robić?

Opublikowano

niech biegły sądowy zrobi Ci wycenę i pomoże sporządzić pisemko w którym na starszy sądem i rzecznikiem ubezpieczonych (weźmie za to 200-300 zł) ale uwierz mi na pewno pomoże - wiem to z autopsji...(walka z ubezpieczycielem tyle że nie PZU a Hestią)

Opublikowano

Jest jedno ale czy to zdarzenie było z Twojej winy czy ze sprawcy jeżeli z Twojej to jak była zawarta umowa na AC czy z udziałem własnym (lepsze zniżki) czy bez. Bo znając PZU (nie mam złych opinii o niej z autopsji) jest raczej lojalna firmą i straszenie ich paragrafami bez przeczytania na jakich warunkach się zawarło umowę jest walką z wiatrakami.

Opublikowano

przeczytaj umowe, bo pewnie jest tam zapis, ze twoj wklad w naprawe auta to 10-20%, jedz do ASO i poproś ich o wycene naprawy. Nawet jak robisz z AC to i tak naleza ci sie nowe i orginalne czesci, a ubezpieczalnie WSZYSTKIE I ZAWSZE zanizaja i to bardzo mocno.jak bedziesz znal zawartosc umowy, to daj znac to napiszemy odpowiednie pisemko:))

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na 100 % masz opcje WYCENA ten kto robił Ci to ubezpieczenie to albo Ci tego niepowiedział albo sam zdecydowałeś że będziesz płacił mniejszą składkę z ryzykiem udziału własnego