Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Problem z zegarami - brak podświetlania, pokazuje brak oleju.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W skrócie pisząc. Odpinam klemę z akumulatora, auto zaczyna wyć. Skręciłem i chciałem dezaktywować alarm by nie wył. Ku mojemu zaskoczeniu radio zakodowane ale to nic :wink4: i tedy zaczyna się..........

Przekręcam stacyjkę pokazuje się pięknie zielone OK i kłopoty, nie działa obrotomierz, nie podświetlają się zegary ani przełączniki w aucie, świeci kontrolka ESP, ABS i po chwili po rozruchu FIS krzyczy brak oleju. Do tego po chwili jazdy blokują się hamulce.

Jakieś pomysły?

VAG nie może połączyć się z szyną CAN.

Dodam że alarm jest wpięty w Canbus, jutro będę męczył kolesi od alarmu bo nie reaguje on na nic :confused4: załamka.

pzr

Opublikowano

Co rozumiesz przez podpięcie się do szyny CAN? W B6/B7 CAN nie ma osobnego sterownika - bramką jest sterownik deski rozdzielczej (17 - Instruments)... IMO coś jest nie tak z nieoryginalną instalacją alarmową...

Opublikowano
  • Autor

Co rozumiesz przez podpięcie się do szyny CAN? W B6/B7 CAN nie ma osobnego sterownika - bramką jest sterownik deski rozdzielczej (17 - Instruments)... IMO coś jest nie tak z nieoryginalną instalacją alarmową...

Rozumiem to tak że wpinam interfejs diagnostyczny, odpalam VCDS i mam moduł CAN, klikam i wyskakuje błąd połączenia :confused4:

Nie wiem co jest z oryginalną instalacją alarmową, nie dawno nabyłem auto. To jest pierwsza chora sytuacja powstała przez wypięcie klemy. Alarm montowany przez firmę www.formula.pl a sam alarm to "MAT-Autofit"

pzr

Opublikowano

padły zegary - wysypał się chip lub tylko Eeprom ...ale szukaj raczej nowego zestawu wskaźników

ktoś z podobnym problemem znalazł jakiegoś magika któremu udalo sie to naprawić - poszukaj na forum

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie pokłony w twoją stronę :hi:

Sprawa ruszyła, na czwartek jestem umówiony z magikiem.

Mam jeszcze sprawdzić napięcie na aku, bezpieczniki.

Aydaho tu jest temat tej naprawy o którym mówiłeś, więc uaktualniam.

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=80266.30[br]Dopisany: 10 Sierpień 2010, 12:31_________________________________________________Uaktualnienie.

Był magik od kolegi aydaho. Gość na prawdę ogarnięty :>

Liczniki nie są spalone, błąd nie wiadomo z czego więc auto we wtorek wędruje na warsztat.

Dam znać dla potomnych co i jak, ponieważ jak to określił zegary w tym aucie to paździerz.

pzr[br]Dopisany: 12 Sierpień 2010, 20:20_________________________________________________Zegary do zmiany!!!

Objawy: brak białego podświetlania, obrotomierz nie działa, kierunkowskazy nie działają, fis krzyczy brak oleju.

Diagnoza: spalenie jednego z procesorów po odpięciu klemy (totalny przypadek) tak się dzieje w tych licznikach, po 2004 są wersje RB8 w których dana przypadłość nie występuje, moja wersja to RB4

Rozwiązanie: Wymiana licznika i programowanie, kodowanie kluczyków. W moim przypadku całość naprawy zamknęła się w kwocie około 600-700zł.

Jeśli trzeba podam namiar na pw na człowieka który wykona to bez najmniejszych problemów.

pzr

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam nawiedził mnie ten sam problem z tym ze dodatkowo nie mogę odkodować radia SAFE i nic sie nie rusza . Podłączając pod waga zegary sprawdzałem i działały na VAgu pokazuje błąd 576 błędny sygnał . I pytanko czy w moim przypadku czeka wymiana zegarów czy jest to problem z jakimś przewodem ? czy jest szansa na naprawę tych zegarów teraz .