Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Problem z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam taki problem , rozpędzając autko przy normalnej jeżdzie jesli trafie na nierówność na jezdni ( dołek itp ) nagle spada moc silnika, np jadąc 3 tys, lub 4 nagle spada na 2 tys, odpuszczę pedał gazu spadek mocy znika, i znów to samo jak wjade na nierówność, dodam ze zaczeło sie tak dziac jak przejechałem przez leżącego policjanta na jezdni, tak jak by coś sie wstrzasneło lub niestykało.

Opublikowano

Sprawdz wszystkie wtyczki i złaczki przy silniku, zdejmij tez osłone komputera i zobacz czy wtyczka przy ECU dobrze siedzi.

Opublikowano

wczoraj wracalem z roboty szarpneło samochodem na dolkach 3 razy i zgasł teraz niemoge go odpalic :( dobrze ze mi sie to stało pod domem a nie gdzies na ulicy. Zaczyna sie wielkie szukanie przyczyny bo sprawdzilem wszystkie wtyczki i nic.

Opublikowano

VAG kolego, VAG.

Opublikowano

problem rozwiązany. po wyjęciu pompy paliwa sprawdzeniu jej na krotko, sprawdzeniu wszystkich wtyk i połączeń, zajełem się szukaniem innej przyczyny, sprawdzony został również przekażnik pompy pod kierownica ( 208 ) tez był dobry. Przypomiało mi się ze poprzedni właściciel zrobił śmieszne odciecie paliwa i prądu w aucie, zauważylem ze jeden z przewodów zwisa pod piełem go , poczekałem chwile i audi ożyła. Na dołkach raz kabelek łączył raz nie i przestało skakanie mocy i wyłączenie silnika. Teraz śmiga jak wcześniej.