Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nagła, wielka chmura dymu przy dużej prędkości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O problemach z silnikiem już pisałem (brak mocy, itd), logi mimo to są w normie.

Przegoniłem swoją a4 na autostradzie, przy 180km/h (ciężko do tej prędkości się buja) można było w środkowym lusterku zobaczyć momentami lekko dym za mną, jednak kiedy osiągnąłem wkońcu 190km/h momentalnie pojawiła się za mną wielka, gęsta chumra ciemnego dymu... Odrazu puściłem gaz i po chwili dymu już nie było, silnik pracował dalej normalnie (że tak to nazwę...). Co było winowajcą takiego stanu rzeczy? Już więcej takich prędkości nie osiągałem, bo jeszcze duużo km musiałem zrobić tego dnia :)

Opublikowano

Może tak mu dałeś w palnik ze nagar puścił z turbo :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Jaki nagar? Stosunkowo niedawno wydech był wykręcony, turbo czyste było, dziadkowo nie jezdzę, więc na bieżąco jest przedmuchiwany ;) Katalizatora i EGR'a nie ma.

Opublikowano

A może IC nie wyrabia,sprawdzałeś jak zachowuje się temp w dolocie?,albo jest mniej optymistyczna opcja że turbo puszcza olej(coś jak u mnie),jak mu dać w palnik to dymi i czuć spalony olej.

Opublikowano
  • Autor

Zapachu spalonego oleju nie przypominam sobie... IC sprawdzałem jakiś czas temu to temp nie była zbyt wysoka, może profilaktycznie sobie przeczyszczę...

Podejrzewam wtryskiwacze, czy mogą to powodować jeśli np. mają złe ciśnienia ustawione, powiedzmy między 180-190?