Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Pukanie z przodu na małych dziurach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem autko i koleś twierdzi że wymieniał wszystkie wachacze ale coś mi puka z przodu w obu kołach.... dodam że na małych dziuach tylko , zapadniętych sudzienkach , itp. Jak zjezdzam z dużego krawężnika to nic nie słychać .... mówił ze nie wymieniał końcówek drążków , co myślicie ? czy mogą to być przyczyny złużytych końcówek ?

Opublikowano

Jedź na szarpaki to się dowiesz co puka. U mnie też hałasowało. Wczoraj wymieniłem dwa górne wahacze, końcówki drążków i pukanie ustało.

Opublikowano
  • Autor

przed kupnem byłem na szarpakach i nic nie wykazało....

Opublikowano

Ja mam dość podobny problem.

Mam wymienione już chyba wszystko w przednim zawieszeniu - komplet wahaczy Lemförder'a wraz z końcówkami drążków kierowniczych, sprężyny, amortyzatory, końcówki drążka stabilizatora i... nadal mi coś puka w prawym kole przy najeżdżaniu na niski krawężnik.

A w stacji diagnostycznej, na szarpaku, nie wykazuje najmniejszego luzu, gdziekolwiek - usterka widmo :wallbash:

Także po prostu olałem sprawę...

Opublikowano
  • Autor

a przy zjezdzaniu czy najezadzaniu na duzy kraweznik tez puka ?

Opublikowano

Przyczyna mogą też być pukające amortyzatory. Mam podobnie wymieniłem amory z górnymi łożyskami i całe zawieszenie ani grama luzu a puka. Też odpuściłem sobie temat widocznie tak jest przy amortyzatorach zamiennikach.

Opublikowano

Dla mnie to zawieszenie jest trochę dziwnie skonstruowane żeby nie powiedzieć drogie i skomplikowane .Coś puka i człowiek nie wie co nawet jak powymienia kilka części troszke to wkurzające .

Opublikowano

Przyczyna mogą też być pukające amortyzatory. Mam podobnie wymieniłem amory z górnymi łożyskami i całe zawieszenie ani grama luzu a puka. Też odpuściłem sobie temat widocznie tak jest przy amortyzatorach zamiennikach.

Ale u mnie pukało tak samo przed wymianą amortyzatorów (oryginalnych), jak i po wymianie (Monroe) :mysli:

Widocznie ten typ tak ma :)

Opublikowano

u mnie tez puka, tez wymienilem caly zawias i stawiam na 99% amotyzatory, pewne serie Bilsteina, tanie KYBy praktycznie od razu dostaja luzu poziomego na sztycy i tak puka, mi tez praktycznie nowe amorki Sachs Super Touring pukaja i sie wkurwiam, bo nie moge zapolowac na S-line :/

Opublikowano

u mnie tez puka, tez wymienilem caly zawias i stawiam na 99% amotyzatory, pewne serie Bilsteina, tanie KYBy praktycznie od razu dostaja luzu poziomego na sztycy i tak puka, mi tez praktycznie nowe amorki Sachs Super Touring pukaja i sie wkurwiam, bo nie moge zapolowac na S-line :/

U mnie właśnie pukają nowe sachsy ale tak jak pisałem dałem sobie spokój, może dlatego oryginalny amor kosztuje ok 500 zł :mysli:.