Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Proszę o Analizę logów, błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Blok 001,002,025 - http://vaglog.rtnet.pl/kylomc89_19737.html

tylko nie bijcie jak zle zrobione :D

a tu są kody błędów klimatyzacji :

771 tych to sporo jest ;/

65034

32771

64778

64518

nie mogłem ich znaczenia nigdzie znaleźć ;/[br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 00:27_________________________________________________dodałem jeszcze błędy jakie wyskakują

Opublikowano

Blok 001,002,025 - http://vaglog.rtnet.pl/kylomc89_19737.html

tylko nie bijcie jak zle zrobione :D

a tu są kody błędów klimatyzacji :

65034

32771

64778

64518

nie mogłem ich znaczenia nigdzie znaleźć ;/[br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 00:27_________________________________________________dodałem jeszcze błędy jakie wyskakują

rozpedz sie na trojce do odciecia i wtedy rob logi bo do 3 tys to troche malo, a co sie dzieje ze chcesz sprawdzic logi?

Opublikowano
  • Autor

chyba przeładowuje w kolektorze ssącym , lekko mi szarpie na jałowym

Opublikowano

chyba przeładowuje w kolektorze ssącym , lekko mi szarpie na jałowym

przez vaga nie sprawdzisz doladowania turbo musisz podpiac wskaznik, nie moze ci przeladowywac bo komputer wejdzei w tryb awaryjny jak wykryje wieksze doladowanie.

Opublikowano
  • Autor

mam wskaźnik podłączony pod kolektor ssący i tam pokazuje mi ciśnienie z 1,5 bara jak przycisnę i możliwe ze więcej ,chyba ze to gdzieś indziej sie podłącza ?

Opublikowano

mam wskaźnik podłączony pod kolektor ssący i tam pokazuje mi ciśnienie z 1,5 bara jak przycisnę i możliwe ze więcej ,chyba ze to gdzieś indziej sie podłącza ?

cos ściemniasz

Opublikowano
  • Autor

nom ci mówie dokładnie jest podłączone od strony kabiny i przy 3 biegu jak dam w deche to pompuje z 1,5 bara ,chyba ze wskaźnik zepsuty ale raczej nie

Opublikowano

nom ci mówie dokładnie jest podłączone od strony kabiny i przy 3 biegu jak dam w deche to pompuje z 1,5 bara ,chyba ze wskaźnik zepsuty ale raczej nie

przy 1.5bara to z K03 tylko wióry by sie sypały :kox: :kox: :kox:

mozliwe ze tyle ci pompuje ,cos sie stało z WG ale nie jezdzij na takim doladowaniu bo ci silnik wybuchnie :kox: :kox: :kox:

Opublikowano
  • Autor

chyba bede musiał kupic n75 bo moze nie puszcza cisnienia ;/

Opublikowano

chyba bede musiał kupic n75 bo moze nie puszcza cisnienia ;/

najpierw znajdz kogos na podmiane po co kupowac, poza tym vagiem mozesz sprawdzic czy cyka n75, ale przy 1,5bara to chyba rwie asfalt na trojce

Opublikowano
  • Autor

tylko nikogo takiego nie znam kto by miał aeb, jak sie to sprawdza?? :/ nom dostaje takiego buta ze hej ale asfaltu nie rwie :D

Opublikowano

tylko nikogo takiego nie znam kto by miał aeb, jak sie to sprawdza?? :/ nom dostaje takiego buta ze hej ale asfaltu nie rwie :D

napisz tu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?board=78.0 na pewno ktos sei znajdzie z wro kto pomoze i sprawdzi ten n75

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem zaworek n75 jest chyba ok :kox:

to znaczy :

Fr4E0.jpg

nr1 - podłączyłem do tego wejścia ciśnienie ,które wychodziło przez otwór do muszli turbiny nr(3) wiec

szczypcami zacisnąłem ten przewód żeby mi nie uciekało ciśnienie i wtedy idealnie trzymało :)

nr2 - podłączyłem do tej wtyczki 12v z aku i było słychać cyknięcia i co za razem ciśnienie szło do dolotu nr 4

Wiec Zawór N75 Jest Dobry !

dalej...

Jak nie zawór n75 to może westgate ??

Sprawdziłem to do tego wziąłem strzyka we taka wielka :DDD

i po prostu dałem w westgate ciśnienie by zobaczyć czy cięgno sie rusza i czy nie powraca do stanu zero .

Okazało sie ze jest ok nic nie puszcza :)

i w końcu moje pytanie brzmi czy dv ma coś wspólnego z regulacja ??

[br]Dopisany: 17 Sierpień 2010, 13:34_________________________________________________Odkryłem ze miedzy DV - kolektor ssący ,powinien być zawór n249 to prawda??Bo u mnie tego niema ;/

Opublikowano

Odkryłem ze miedzy DV - kolektor ssący ,powinien być zawór n249 to prawda??Bo u mnie tego niema ;/

u mnie tez nie ma

Opublikowano
  • Autor

Dziś zobaczyłem ten zaworek DV i okazało się ze jest zepsuty ;//

membrana swobodnie przepuszcza powietrze [br]Dopisany: 18 Sierpień 2010, 12:56_________________________________________________Wymieniłem dziś DV i już nie przeładowuje :))) teraz zostały mi te błedy do odkrycia wiecie co one mogą oznaczać??

65034

32771

64778

64518