Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Uchwyt pod telefon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem posiadam telefon NUMER KATALOGOWY 8E0 862 393 TYP RTE-3HD i uchwyt pod do którego moge podłączyć telefon tylko na kabel czy moge kupić jakiś adapter na telefon bezprzewodowy czy musze wymienić czły uchwyt a uchwyt wygląda tak

4_sQ0.jpg szukałem na forum ale widze ze posiadacie inne uchwyty.

[br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 11:57_________________________________________________co koledzy nie jesteście w stanie mi pomóc nikt nie ma takiego uchwytu?

Opublikowano

Kolego - w ASO można dokupić nakładkę na uchwyt, który pokazałeś na zdjęciu. W/w nakładkę dobiera się pod konkretny telefon - w moim przypadku dla Nokii E51 koszt tej części to 700zł. Lepiej sprawdź czy nie masz modułu Bluetooth (bardzo często jest w autach, które mają uchwyt przy konsoli) - jeśli okaże się, że tak - masz łączność bezprzewodową za free i nie potrzeba uchwytu, wystarczy sparować swój telefon z modułem i można schować go do kieszeni lub schowka.

Jest kilka sposobów na sprawdzenie czy auto wyposażono w moduł obsługi bezprzewodowej z telefonami komórkowymi:

1 - uruchom w telefonie komórkowym funkcję szukania urządzeń z interfejsem bluetooth - powinno Ci znaleźć moduł AUDI UHV XXXX (gdzie x to numer interfejsu). Zwykle pin dostępu do tego urządzenia to 1234 (chyba, że poprzedni właściciel zmienił fabryczne ustawienia).

2 - jeśli dysponujesz interfejsem VAG - możesz spróbować połączyć się ze sterownikiem Telephone (77). Jeśli uda się uzyskać połączenie - masz BT. Warunkiem poprawnego sprawdzenia jest użycie interfejsu VAG HEX+CAN (na zwykłych kabelkach KKL nie sprawdzisz)

3 - lista kodów wyposażenia samochodu. Niestety na naklejce serwisowej nie ma kodu odpowiedzialnego za BT - potrzebny jest pełna baza kodów danego auta, dostępna w ASO. Kod 9W0 to brak BT, 9ZF lub 9ZG - to auto z BT.