Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Kopci na czarno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupilem ostatnio A4 z przebiegiem 232 000tys.i klopot jest taki ze dymi na czarno az wstyd nia jezdzic wczoraj wymienilem olej i wszystkie filtry a dzisaj znalazlem przerwany waz pod turbina ktory wchodzi w belke pod zderzakiem narazie go skleilem bardzo dobrze ale i tak jest do wymiany a nowy kosztuje 690zl.i dalej mi kopci na czarno :( a w pon.jade na sprawdzenie wtryskow! Drodzy Koledzy co na ten temat myslicie?

Prosze o pomoc.Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Witam kupilem ostatnio A4 z przebiegiem 232 000tys.i klopot jest taki ze dymi na czarno az wstyd nia jezdzic wczoraj wymienilem olej i wszystkie filtry a dzisaj znalazlem przerwany waz pod turbina ktory wchodzi w belke pod zderzakiem narazie go skleilem bardzo dobrze ale i tak jest do wymiany a nowy kosztuje 690zl.i dalej mi kopci na czarno :( a w pon.jade na sprawdzenie wtryskow! Drodzy Koledzy co na ten temat myslicie?

Prosze o pomoc.Pozdrawiam :hi:

masz dziurę w dolocie i dlatego kopci.

nie da sie tego skleić aby było dobrze bo za duże ciśnienie tam jest.

Jak rozjebał mi sie wąż (kolanko) przed intercoolerem to tak samo brak mocy i czarno za mną.

Jak nie stać Cie na nową część to używka z allegro pozostaje. :cool1:

Zrób pierwsze jedno a później myśl dalej jak nie pomoże, a nie sklejasz jakimś gównem i szukasz problemu we wtryskach.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki to trzeba zamowic nowa bo na allegro schodza te wez i nikt juz nie ma :confused4:

ok zrobie caly dolot a pozniej mozna jechac dalej ! Wielkie dzieki kileeer :good:[br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 22:50_________________________________________________Wielkie dzieki sprawdze wszystkie opaski i nowy waz kupie :)

a pytanie mam jeszcze ten zawor egr lepiej wyczyscic?

Opublikowano

Dzieki to trzeba zamowic nowa bo na allegro schodza te wez i nikt juz nie ma :confused4:

ok zrobie caly dolot a pozniej mozna jechac dalej ! Wielkie dzieki kileeer :good:[br]Dopisany: 14 Sierpień 2010, 22:50_________________________________________________Wielkie dzieki sprawdze wszystkie opaski i nowy waz kupie :)

a pytanie mam jeszcze ten zawor egr lepiej wyczyscic?

Nie tylko zawór, ale cały kolektor warto "poszerzyć".

Opublikowano

Na pewno warto zajrzeć w układ recyrkulacji, wiadomo że sadza gdzieś musi iść. Ja wiem na swoim doświadczeniu, że jeżdżąc tylko po mieście - to przecież raz, że nie ma gdzie a dwa po co walić wysokie obroty, więc w następstwie jak się gdzieś bujam

dalej i ją przeciągnę to zawsze przez chwile po 3000/obr. wyrzuci trochę dymu i spokój.

Opublikowano
  • Autor

Witam kupilem nowy waz i juz zalozylem i poprawa jest juz tak nie dymi! tylko jak go sie docisnie to baka wypusci :>a na poczatku po zalozeniu nowego weza wyplul jakis olej pewenie od tej dziury w wezu mu sie na zbieralo to narazie na tyle :)