Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Coś sie telepie/furczy w środku przy 100-120km/h (okolice deski, schowka)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam problem taki - od jakiegoś czasu przy prędkościach rzędu 100-120 km/h coś mi się telepie/furczy/postukuje z przodu samochodu gdzieś jakby pod deską, może w okolicach nawiewów czy gdzieś...jakby pod schowkiem...nie mam pojęcia.

Wydaje mi się że to coś może być związanego z nawiewem powietrza, bo przy mniejszych prędkościach tego nie słyszę - dopiero jakoś powyżej 100km/h. Sprawdzałem czy to nie od dmuchawy - skręciłem nawiewy na zero (na klimatroniku) i niestety nadal ten dźwięk szłyszę. Nie jest to jakos mega głośno - tak sobie to wyobrażam jakby coś było w nawiewie i się telepało przy wlatującym powietrzu.

Powiedzcie mi czy jest takie coś możliwe i czy ktoś z was się spotkał z takim problemem? Gdzie szukać? Wyciągać schowek? Za czym się rozglądać? Pomożecie? :)

Pozdrawiam

FuThe

Opublikowano

Cześć wiesz nie wiem czy może chodzi o to samo miałem tak parę dni normalnie myślałem że furka mi się rozlatuje. Ale w moim przypadku było to takie nie wiem jak to nazwać terkotanie okazało się że taka osłona plastikowa która jest pod przednią szybą siedzą w niej ramiona wycieraczek odkręciła się i tak nawalała podczas jazdy. Po dokręceniu wyjęciu liści itp objaw minął. Spróbuj :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki! Sprawdzę.

Zastanawiałem się właśnie od której strony zacząć się dobierać - czy od środka czy od zewnątrz. Na razie spróbuję z tym podszybiem (bo rozumiem że to o to chodzi), a jak nie pomoże to będę szukał dalej:)

Opublikowano

dokładnie podszybie jakoś mi nazwa z głowy wyleciała u mnie się to telepało akurat strasznie słabiutki ten plastik i zaczepy.