Dolar84 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Mam problem ze sterowaniem elektryczną szybą w drzwiach pasażera. Nie mogę otworzyć/zamknąć szyby przyciskiem w drzwiach pasażera, sterowanie z drzwi kierowcy działa bezproblemowo (zarówno szyba jak i lusterko). Podświetlenie przycisku do szyb nie działa, lampki ostrzegawcze w drzwiach nie świecą (oczywiście chodzi o drzwi pasażera). Po otwarciu drzwi komputer dostaje informację iż drzwi są otwarte więc czujnik działa. Sprawdzałem wiązkę z drzwiach i jest jak nowa, zresztą cała elektryka działa poza przyciskiem z drzwi pasażera. Sterownik w tych drzwiach podmieniałem na inny i jest dokładnie to samo. Prześledziłem kilka wątków na ten tema, ale u mnie wygląda to trochę inaczej ;/. Jakieś pomysły?
wrclaguna Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 sprawdziles w gumie laczacej drzwi ze slupkiem, moze kabelki przetarte lub zalamane
Dolar84 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Tak jak pisałem, wiązkę w drzwiach sprawdzałem zarówno od strony wizualnej jak i elektrycznej miernikiem. Nie mam pomysłu co może być przyczyną awarii dlatego zwracam się o pomoc . Dodam jeszcze, że błędy się nie pojawiają dlatego też jest to bardzo dziwna usterka . P.S. Proszę o usunięcie tego wątku, zadałem pytanie w innym już istniejącym.
Rekomendowane odpowiedzi