Jump to content

rafal83_1983

Pasjonat
  • Content Count

    89
  • Joined

  • Last visited

Seller statistics

  • 0
  • 0
  • 0

Community Reputation

0

About rafal83_1983

Informacje

  • First name
    Rafał
  • Location
    Lubań

Car

  • Car model
    A4 B7
  • Car body
    Avant
  • Year of production
    2005
  • Engine
    2.0 TDI
  • Engine code
    BPW
  • Drive
    FWD
  • Gearbox
    Multitronic
  • Fuel
    ON

Recent Profile Visitors

393 profile views
  1. Niewiarygodne. Jak sprawdzałem pasek akutat tak się zatrzymał że nic nie było widac a okazało się że się rozwarstwił pasek i uderzał o to co napotkał na drodze. Wymiana paska wyeliminowała problem. Temat zamknięty
  2. Spróbuje zdjąć pasek osprzętu to bedzie można coś wykluczyć, ewentualnie zawęzić
  3. Może sprzęgło kompresora? Miał ktoś kiedyś z nim problem
  4. Jakbym był w stanie stwierdzić co to, to bym nie pytał i nie pisał. Maskę podniosłem posłuchałem i nic mi to nie dało słychać wyraźnie tykanie, cykanie coś podobnego jak przy włączaniu klimy może wtrysk?tam chyba jest elektrozawór czy coś takiego nie znam się na tym.
  5. Witam dziś usłyszałem dziwne tykanie(jakby przeskakiwanie iskry itp.) w okolicy komory silnika. Osłuchowe to kumulacja jest w okolicach lewego przodu auta, nie jetem w stanie tego zdiagnozować błędów na vcds-ie brak. Może ktoś się spotkał z czymś podobnym. Nagrałem filmik może ktoś ma pomysł co się dzieje? filmik tykanie
  6. Nie miałem pojęcia że jest top tak rozwiązane a raz zaciągnąłem hamulec i wystarczyło.
  7. Dzięki za rozświetlenie sytuacji. Rzeczywiście linki pospadały z haczyków przy regulatorze. Temat zamkniety hamulce sprawne
  8. Od spodu tam dojdę czy muszę tunel rozbierać jak wyżej z regulacją linki? A tu filmik jak "działa" ręczny
  9. Nie mam kanału a zagladając na parkingu nic nie widac. Rzeczy oczywiste sprawdziłem. Jak dla mnie wyglada to tak jakby linka się gdzieś wipieła lub może ogarne jakis kanał bo to faktycznie wróżby
  10. Sęk w tym że nie ma właśnie oporu przy podciaganiu dzwigni i od razu idzie w pion
  11. Ale to jakieś dziwne. W teori skoro nowe klocki to powinno być ciaśniej że tak powiem. A przy zaciąganiu recznego linki przy zaciskach zoro reakcji. Jakby linka była odłaczona od dzwigni dlatego pytam czy nie mogła się rozpiąć gdzies po drodze
  12. Tak jak w temacie po wymianie klocków i regeneracji zacisków nie działa ręczny. Dźwignia ręcznego podchodzi prawie w pion a linki przy zaciskach nawet nie drgną. Czy jest możliwość że gdzies po drodze od dźwigni ręcznego do linek przy zaciskach coś mi się wypięło?Hamulce hamują normalnie tylko ręczny zaginął. Ktoś ma jakieś pomysły
  13. A to teraz chyba mamy odpowiedz bo w popielniku przednim nic nie świeci. Dzieki wielkie. Temat zamykam
  14. no właśnie nie. mam podświetlanie w podłokietniku i zapalniczce a ta wiązka jest luźna
×
×
  • Create New...