Jump to content

qpens

Pasjonat
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Seller statistics

  • 0
  • 0
  • 0

Community Reputation

0

About qpens

Informacje

  • First name
    Kuba
  • Location
    Radom

Car

  • Car model
    A4 B6
  • Car body
    Sedan
  • Year of production
    2001
  • Engine
    2.0
  • Engine code
    ALT
  • Drive
    FWD
  • Gearbox
    Manual
  • Fuel
    PB+LPG

Recent Profile Visitors

66 profile views
  1. Znalazłem przerwana wiązka i to nie w jednym miejscu w tej plastikowej rurce ochronnej ale cała wiązka kwalifikuje się do wymiany bo już ktoś ją latal
  2. Po odpieciu kostek wysuna się na tyle żeby sprawdzić wszystkie jak wchodzą do bagażnika ?
  3. Witam pany a4 b6 przestało mi święcić światło w bagażniku i nie wyświetla na FIS że bagażnik jest otwarty i stało się to nagle bo było dobrze wracam po 15 minutach do samochodu i już nie działa Sprawdziłem mikrostyk w zamku miernikiem i jest przejście ale nie ma prądu w kostce ktora do niego dochodzi miał już ktoś taki problem albo może pomysł co to mogło się zepsuć ?
  4. Wymieniłem oba czujniki i teraz się zalaczyl na kompie nic nie pokazuje żeby były błędy ale czujnik na dole przy chłodnicy pokazuje mi jakieś 12℃ tak sami było i na starym mimo że na zegarze jest 90℃ na wolnych obrotach. Na około 2/3 tys obr wtedy czujnik pokazuje temperaturę w zakresie 30-40℃ nie wiem czy to dobrze czy źle
  5. Witam jak w temacie mam problem z wentylatorem a mianowicie nie włącza się jak silnik się zagrzeje ale za to włącza się jak zdejmę kostkę z czujnik g62 czy to oznacza że czujnik jest padnięty ? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam
  6. Witam kolegów przekonałem całe forum i nic konkretnego nie znalazłem mowa o a4 b6 2.0 alt LPG 2001r a mianowicie po wymianie rozrządu i wymianie płynu zalalem świeży po odpaleniu silnika wraz ze wzrostem temperatury uzupelnialem płyn aż do momentu gdy z nawiemu na ustawionej najwyższej temperatury leciało gorące powietrze i unormowal się stan płynu w zbiorniczku wszystko ładnie pięknie aż nie ruszyłem w drogę rano po całej nocy stania samochodu okazało się że nie leci cieple powietrze na wolnych obrotach. Znalazłem na forum jak odpowietrzyc nagrzewnice zrobiłem jak w opisie ponieważ górny wąż nagrzewnicy wydawał się pusty i tym samym był zimny po zabiegu znów było dobrze aż samochód znów stał przez noc i rano znów zimne przeczyscilem nagrzewnice soda kaustyczna wyplokalem aż woda leciała swobodnie i była czysta znów odpowietrzanie ale płyn leciał spieniony ale grzało. Dziś znów zimno podpiolem inferfejs Delphi zacząłem sprawdzić czujniki temperatury i nie wykazały żadnych błędów. Temperatura silnika na poziomie 90℃ czujnik g62 ale temperatura na wyjściu z chłodnicy na poziomie 30℃ i wąż był letni czujnik g83 który założyłem nowy oryginalny a termostat otwarty był w granicach 40%. Przy odpowietrzaniu woda się gotowała wskaźniki temperatury był równo na 90℃ a wentylator chłodnicy nie nie zalaczyl. Po zgaszeniu silnika i zdjęciu kostki z czujnika g62 dopiero włączył się wentylator chłodnicy a na interfejsie pokazywał temperaturę -48℃. Ręce mi już opadają bo nie wiem czy to tak powinno być i czy jak układ jest zapowietrzony to wentylator się nie zalaczy może ktoś z was ma jeszcze jakiś pomysł i mi pomoże bo nie wiem nawet jakie powinny być wartości na tych czujnikach mam ochotę zepchnąć samochód z wiaduktu czekam na jakieś pomysły z góry dzięki i pozdrawiam
  7. Witam kolegów jak w temacie mam pytanie odnośnie tych gum zauważyłem ostatnio że 2 środkowe gumy w moim kolektorze są zsunięte z korektora i przy dodawaniu gazu słychać jak zasysa powietrze i zastanawiam się jakie mogą być tego konsekwencje czy to tak tam zostawić czy wymienić na nowe Pozdrawiam
  8. Witam ja mam podobnie tylko z ta różnica że pojawia się nawet na trasie a jak tylko wrzucę na luz obroty spadną to gaśnie kontrolka jakieś pomysły ?
  9. qpens

    Wyswietlanie na fis

    Dzięki wielkie za pomoc bo już myślałem że coś padło bo wczoraj nagle przestało mi działać podswietlenie zegara i całego środka a świeciło się tylko że drzwi kierowcy są otwarte ale po odłączeniu akumulatora na noc jakimś cudem się wszystko naprawilo.
  10. Witam jak w temacie mam pytanie czy po otworzeniu samochodu z pilota i otworzeniu drzwi na fisie powinno się pokazać że drzwi są otwarte? Bo po włączeniu zapłonu pokazuje a bez wyświetla się tylko data i przebieg. Z góry dzięki pozdrawiam
  11. Witam chciałbym odświeżyć temat a mianowicie czy poradził sobie ktoś z tym problem bo ja też od kilku dni się z nim borykam jak kolega Radosław choć wcześniej zauważyłem jakby nieba każdym razem ESP działał tzn zalaczal się jak mu się chciało streszczenie nic po podpieciu komputeraz nie pokazuje żadnych błędów w ABS a przy sprawdzaniu wartości ESP wskazuje 0 a po wcisnieciu guzika i trzymanie pokazuje wartość " uruchomiony" a po puszczeniu znów 0. Może ma ktoś jakiś pomysł ?
  12. qpens

    Witam

    Witam wszystkich miło mi tu z wami być pozdrawiam
×
×
  • Create New...