Kuciek555

Pasjonat
  • Zawartość

    19
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Komentarze sprzedającego

  • 0
  • 0
  • 0

Reputacja

1

O Kuciek555

    Informacje

    • Imię
      bezdomny
    • Lokalizacja
      Bezdomny

    Auto

    • Model
      A4 B8
    • Nadwozie
      Avant
    • Rocznik
      2009
    • Silnik
      1.2 TFSI
    • Kod silnika
      1B
    • Napęd
      FWD
    • Skrzynia
      Manual
    • Paliwo
      ON

    Ostatnie wizyty

    Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

    1. Witam na wstępie chciałbym zaznaczyć nie wiem czy dobry dział ale chciałem opisać swój problem zwiazany z ładowaniem w a4 b8 2.7 v6 Moj problem polegał na tym ze miałem błąd vcds 02252 sprawdz moduł can getway ---> w Can Getway był błąd brak komunikacji z alternatorem (004) robiłem wsyztsko co możliwe wymieniłem cały alternator na nowy sprawdzałem kleme nic nie pomagało później zmieniłem regulator napiecia w nowym altku i dalej to samo w koncu odezwał się do mnei chłopak z tego forum nazywa sie : #corradoowner chciałem mu bardzo podziękować wiszę duże piwo ale wracajac do sytuacji zabrałem sie za mierzenie miernikiem kabla koloru fioletowo niebieskiego powinien pokazywać on 12v u mnie przy aku tak pokazywał przy module tak samo ale przy altku już nie i po prawie pół roku grzebania w kablach znalazłem ze był przepalony w srodku zaraz za przegrodą grodziową a silnikiem ja puściłem całkowicie nowy kabel zaraz prawie od komputera przylutowałem sobie nowy i puściłem inna trasą ten kabel ale dąże do tego może komuś pomorze to najpierw sprawdzicie jaki macie prąd na tym kabelku przy aku później zacznijcie wymieniać części bo może być tak jak u mnie że wystarczyło wymienić 2 m kabelka pozdrawiam i spokojniej nocy Zgłoś odpowiedź
    2. Panowie mechanik wymienił mi alternator na nowy ale blad dalej pozostal 02252 (004) brak komunikacji z alternatorem dzisij sprawdzilem w alterorze jest regulator napiecia ktory ma 2 piny a we wtyczce ktora idzie do auta jest jeden kabelk no i jeden pin czy ktos wie jak jest u was czy moze zly alternatorzamontowal ?
    3. Kuciek555

      juz wiem ze nie mam wzbudzania alternatora ten niebieski kabelek ale nie wiem jak sie za to zabrac co jak itd moze ktos cos podpowie
    4. Panowie mam Problem z a4 b8 mianowicie jak pisalem we wczesniejszym temacie mam problem z bledem 02252 (brak komunikacji z alternatorem) robiłem juz wsyztsko od wymiany na całkowicie nowy alternator po dodanie przewodu od altka do podszybia teraz mam pytanie dzisij patrzylem ze mam zakodowany akumulator ale ten akumulator jest agm czy jest mozliwe ze jest to przyczyna tego bledu itd ?
    5. Kuciek555

      Panowie chyba znalazlem rozwiazanie aczkolwiek nie wiem dzisiaj zobaczylem ze moj akumulator jest AGM a nie mam systemu start stop czy jest to mozliwe ze ten blad itd jest przez to?
    6. Kuciek555

      dzisij ide rozkrecam schowek i sprawdze co tam sie dzieje z kablami w can getway no i proba zakodowania aku napisze czy cos zdzialalem
    7. Kuciek555

      moze jakas mala pomoc moze masz jakis link kodowania aku ?
    8. Kuciek555

      z tego co wiem to auto moje nie ma sterownika kodowania ogolnie probowalem wejs ale nie chce sie łaczyc
    9. Kuciek555

      ja juz zglupialem ;( jutro mam odbior tych zarówek całych razem z wkładem zobaczymy jak nie to nie wiem co mam zrobic juz ;/
    10. Kuciek555

      witam dodałem plus do podszybia i dalej jest to samo juz nie wiem co robisz ps jeszcze jedno maly szczegol ale moze istotny dodam ze w tablicy rejsrtracyjnej mialem zarowki led z mikroprocesoerem a wsadzilem zwykle moze to jest przyczyna co ps waadzilem zwykle bo mi jedna mrygala dzis chyba pojade do serwisu kupic oryginalne czy to mozliwwe ze od tego np ?
    11. Kuciek555

      Witam Panowie problem mam w dalszym ciągu jestem juz po wymianie na nowiusieńki "Boshowski" alternator a błąd (02252 brak komunikacji sporadyczny ) Pozostaje nadal dodam że sprawdzałem ładowanie akumulatora na podszybiu po odpalaniu czasami jest 14,10 ładowanie ale są momenty ze odpalę i ładowanie jest 12.7 i wtedy podnoszą się obroty jak dodam gazu wszystko wraca do normo RATUNKU nie wiem już co robić mechanik rozkłada ręce
    12. Kuciek555

      Witam Wszystkich Ja i Moja Niunia A4B8
    13. Kuciek555

    14. Kuciek555

      Tzn co byc byc moze wymiana aku pomoze? Czy moze probowac 2 rwz zakodowac juz zglupialem?
    15. Kuciek555

      Witam przeskanowałem moja Audi i wyskoczyły mi 2 błędy 1 żeby przeskanować cangetway przeskanowałem go wyskoczył błąd 02252 i mam problem nie wiem o co chodzi na podszybiu jest napięcie 14,1 na aku tak samo dodam ze jak go odpalę spada np do 12,06 po dodaniu gazu wzrasta do 14,3 i juz tak zostaje ?: ) zdjęcie dodam w załączniku Pozdrawiam i czekam na jaką kol-wiek pomoc