Paweł_ Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Witam Po wczorajszych deszczach rano mokra lewa połowa tylnego siedzenia. Po dokładniejszym oglądnięciu mokra jest też częśc (uszczelkowo tapicerska, zachodząca na podsufitkę) nad tylnymi drzwiami. Może to niedrożny odpływ z szyberdachu ?
maciaas_gda Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 sprawdz odplywy szyberdachu i przedmuchaj- wystarczy ze jeden jest zarypany i bedzie ci cieklo.
Paweł_ Opublikowano 8 Września 2007 Autor Opublikowano 8 Września 2007 Dwa przednie odpływy widac po otwarciu dachu, ale gdzie są tylne i jak się do nich dobrac ? bo to jeden z nich (lewy) jest prawdopodobnie zapchany.
jendrekk2 Opublikowano 8 Września 2007 Opublikowano 8 Września 2007 Dwa przednie odpływy widac po otwarciu dachu, ale gdzie są tylne i jak się do nich dobrac ? bo to jeden z nich (lewy) jest prawdopodobnie zapchany. Tylne odplywy widac po sciagneciu podsufitki - wzglednie odchyleniu Ja mam ten sam problem z obu stron, Zgodne z ksiazką "sam naprawiam" odplywy z tylnej czesci szyberdachu powinny sie znajdowac za tylnim zdezakiem. Po zdemontowaniu tylnego zdezaka, ku mojemu zdziwieniu pojawily sie w okreslonych miejscach zaslepki ale bez wezykow. Przystapilem wiec do dalszego demontazu tapicerki i zdiagnozowalem ze odplywy schodza po tylnych slupkach w dol. Niestety nie znalazlem nigdzie pod autem wylotu, i problem moj pozostal nie rozwiazany. Zatem mam pytanie czy ktos moze wie gdzie sa odplywy z tych dwoch rurek z szyberdachu?
Paweł_ Opublikowano 9 Września 2007 Autor Opublikowano 9 Września 2007 Koledzy nie wstydźcie się :naughty:czekamy na porady w tym mokrym temacie. Pogoda też przeciw nam (ciągle leje). Ja znalazłem chwilowe rozwiązanie i parkuje tak, aby tył był lekko w górze w woda płynie do przednich odpływów, a wtedy nic nie cieknie. Jest to jednak bardzo uciążliwe np na równym jak stół parkingu marketu. Pomocy ;(
Rekomendowane odpowiedzi