Tosik Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Chciałem się upewnić co do punktów a dokładnie jak to jest z ich kasacją. Czy kasują się po roku kalendarzowym czy po roku od popełnienia wykroczenia??? Bo jeden kumpel mówił mi że to po roku kalendarzowym a mi sie wydaje że po roku od dostania mandatu. Co wam wiadomo na ten temat??
Gość Iceman Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 a mi sie wydaje że po roku od dostania mandatu DOKŁADNIE po roku od dostania
ykk Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Kasuja sie co rok w dniu otrzymania prawa jazdy.
Hugo Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 Reguły sumowania i kasowania punktów są bardzo proste. Jeśli np. w ciągu 2007 r. zostaliśmy ukarani trzy razy: w maju, lipcu i grudniu, to pierwsze punkty znikną z naszego konta w maju 2008, a kolejne w lipcu i grudniu tegoż roku. Jeżeli przed upływem roku od uzyskania pierwszych punktów przekroczymy granicę 24 punktów, zostaniemy skierowani na powtórny egzamin. Jeśli natomiast mamy prawo jazdy krócej niż rok, to górna granica wynosi 20 punktów, a jej przekroczenie oznacza nie tylko powtórny egzamin, ale też konieczność powtórzenia kursu na prawo jazdy.
Tosik Opublikowano 7 Września 2007 Autor Opublikowano 7 Września 2007 tak myślałem ale w naszym kraju się co rusz coś w przepisach zmienia więc wolałem się upewnić. Kumpla :bicz3: za składanie fałszywych zeznań
Gość Keżor Opublikowano 7 Września 2007 Opublikowano 7 Września 2007 jak by sie kasowały po po kalendarzowyum roku to ja bym z domu nie wyszedł przed sylwestrem
Rekomendowane odpowiedzi