Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Problem Multitronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od pewnego czasu jak włączę tryb P lub R skrzynia wchodzi w tryb awaryjny, nie zawsze ale często. Podłączyłem Vaga i pokazuję błąd P0706 Czujnik zakresu jazdy -F125 niewiarygodny sygnał. Pytanie czy wysypał się sterownik czy co innego ? Jak ktoś będzie wstanie pomóc będę wdzięczny chcę się upewnić gdyż w serwie chcą 4tys za wymiane sterownika, mam gościa co naprawia za 400zł i już kilka osób u niego robiło i jest ok. Tylko nie wiem czy se poradze z wyjęciem sterownika;/ Audi to A4 2006r 2.0tfsi multitronic 7 biegów.

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

Opublikowano

wpisz w Szukaj na forum. Tego typu problemu sa doskonale opisane wiele razy w innych postach

Opublikowano

Podłącz VAG-a i sprawdź w blokach wartości mierzonych sterownika skrzyni (MVB2) czy wskazania zgadzają się z aktualnym położeniem drążka zmiany biegów. W ten sposób zweryfikujesz czy masz wybierak do ustawienia czy też padło połączenie z którmś z czujników halla...

Co do naprawy sterownika - procedura wyciągnięcia sterownika została opisana przez kolegę lechwik:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=53159.0;highlight=multitronic

Procedura wymiany oleju ATF została opisana przez kolegę antolak w encyklopedii CVT:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=94996.105

Opublikowano

Warszawa, Piotr Witam Wszystkich.

mam problem i zapytanie mam a6 1,9 tdi 130 km i skrzynie multitronic 6 listowa. przy zimnej skrzyni dziala bez zarzutów ale jak przejade okolo 10-15 km. to przy ruszaniu zaczyna poszarpywac i trwa to do okolo 40 km/h pozniej juz idzie gladko. zastanawiam sie czy byl wlany wlasciwy olej do skrzyni bo takie problemy zaczely sie pojawiac okolo 500 km od wyjazdu z servisu gdzie wymienialem olej. poprosze o podanie mi poprawnego oznaczenia oleju jaki powienienem wlac do tej skrzyni.

z gory dziekuje za pomoc. Piotr.

Opublikowano

Olej wymieniałeś w autoryzowanym serwisie?

Prawidłowe oznaczeni ATF dla multitronika to G 052 180 A2 (ostatnie dwa znaki to wielkość pojemnika, w tym przypadku czyli A2 = 1L).

Opublikowano

a ja mysle ze koledze wysypal sie sterownik mialem bardzo podobny zeby nie taki sam bład i klapa i tez zalaczalo mi sie czasami dobrze a czasami zle i wymian przyszla .pozdrawiam