PawiAn Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 Witam, ostatnio zamontowałem LPG po jakiś 900 km przebiegu auto zaczęło się samo przełączać z gazu na benzynę w trakcie przyspieszania (bez znaczenia czy dynamiczne czy nie, obroty-losowo). Na przeglądzie mechanik stwierdził, że sygnał z ECU jest nie taki i podpiął instalację pod jedną z cewek. Teraz już nie gaśnie. Niby jest OK ale mam pytanie czy takie rozwiązanie jest standardowe? Czy pójściem drogą na skróty? Minusem jest to, że zwiększając obciążenie silnika (np. na postoju skręcamy koła na maxa i trzymamy) spadają delikatnie (ale odczuwalnie) obroty. Czy to normalne? Pozdrawiam forumowiczów
Vinox Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 u mnie też zamieniał pod cewkę z 2 strony czy cóś i wszystko jest ok a czy dobrze czy nie to nie powiem Ci. U mnie od 10 tyś jest ok i chyba to standard
mstan Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 Witam "Minusem jest to, że zwiększając obciążenie silnika (np. na postoju skręcamy koła na maxa i trzymamy) spadają delikatnie (ale odczuwalnie) obroty. Czy to normalne?" To normalne że w skrajnym położeniu pompa wspomagania ma największe obciążenie i obroty mogą lekko spadać.By oszczędzić pompę należy unikać i niepotrzebnie nie przedłużać tego momentu. Pozdrawiam
wojtek26 Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 Sygnał predkosci obrotowej bierze sie z cewki to najpewniejszy sygnał, wazne tez jest właściwe ustawienie rodzaju cewki w programie zeby nie oszukiwał obrotów.
Rekomendowane odpowiedzi