Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jaka wypłata po kradzieży?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

dzis w nocy ukradziono mi moją A4 B6 oczywiscie mam opłacone AC w PZU.Dzis byłem zglosic fakt kradziezy na policji oraz w PZU,ale niestety pani nie umiała mi odpowiedziec na pytanie jaką kwote odszkodowania powinienem otrzymac.Na polisie widnieje kwota 28tys zł i byla zawarta w marcu 2010r.Moze ktos sie orientuje jak wyglada wyplata z PZU?

Opublikowano

Dopiero jak zawita do Ciebie Rzeczoznawca to Ci wszystko wyliczy. Generalnie mów, że miałeś w wyposażeniu ile się tylko dało (w sumie mało Ci brakuje do pełnej opcji). Mnie w marcu też spotkała taka sama sytuacja i za każdą rzecz w wyposażeniu dostawało się jakieś grosze... najwięcej z tego co pamiętam to skórzana tapicerka chyba była. Z wyceny auta z października na około 23tyś. pół roku później dostałem 20tyś. (ubezpieczalnia Allianze). Po zakończeniu sprawy (czyt. umorzeniu tj. min. 30 dni) na następny dzień miałem kasę na koncie.

Pozdrawiam i przykro mi bo wiem co przeżywasz... niby to tylko rzecz nabyta, ale szkoda włożonych pieniędzy, czasu i serca bo autko widać zadbane :)

Opublikowano

a jaką miałeś cenę na fakturze zakupu bo te ch**e trzymają się faktury no i na pewno będą sprawdzać w serwisie przebieg z VIN jak duży to kwota do wypłaty pomniejszona no i mało ich obchodzi na ile była ubezpieczona,mój przyjaciel czwarty rok sądzi się z ubezpieczalnią to droga przez męke powodzenia żal autka :confused4:

Opublikowano
  • Autor

na fakturze byla kwota 27600 a na polisie 28000

Opublikowano

Podstawą wypłaty jest SU (suma ubezpieczenia) jako górna granica, czyli w Twoim przypadku 28.000zł

Jeśli nie była wykupiona opcja stałej SU, to powinna zostać ujęta tylko korekta za wiek i ew. przebieg.

Kiedy już wycenią auto i nie będzie to kwota ok. 28.000zł - korekta za wiek i przebieg, domagaj się przedstawienia owej wyceny.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
  • Autor

dzieki za porade. Mam nadzieje ze wycena nie bedzie wiele odbiegac od SU bo jezeli tak to bedze musial zlozyc reklamacje,ale juz czuje ze w takim przypadku nerwy bede mial zszarpane.Chyba ze jest jakis straszak na ubezpieczalnie?

Opublikowano

Hej.przechodzilem ten sam problem w czerwcu :wallbash: :wallbash:

Tez w PZU.

Od razu dostarcz komplet dokumentow, w tym dokument,ze w razie znalezienia auta po wyplacie zrzekasz sie auta czy jakos tak.Bo przedluzaja brakiem dokumentow wyplate.

Mysle ze kolo 26-27 powinni Ci wyplacic.

Teraz wymienianie wyposazenia nic nie da.Liczy sie tylko to w chwili ubezpieczenia.

PZdr

Opublikowano

ja jeszcze nie wiem jak będzie, ale mam minicasco w pzu, ostatnio mi zawinęli auta spod bloku i już mam wszystko w pzu zgłoszone i przeniosłem własność auta na nich.

Auto było ubezpieczone na 32500, w minicasco jest niestety 20% udział własny.

No i z tego co czytałem (OWU) to pod uwagę jest brana cena rynkowa auta, a wypłacona suma nie może przewyższyć kwoty na jaką był ubezpieczony samochód, dokładnie to samo powiedzieli mi w pzu. Jeździłem nim w sumie miesiąc, więc jeszcze będzie odliczona amortyzacja samochodu, ale to pewnie parę złotych.