Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Padnięta turbina i zalany wydech olejem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drodzy forumowicze. Ostatnio z dnia na dzień moja A4 zaczęła mocno kopcić na rozgrzanym silniku (na biało). Zawiozłem autko do mechanika okazało się że turbinka zaczęła puszczać olej więc :wallbash: regeneracja. Po założeniu turbinki samochodzik ciągle kopci na ciepłym silniku. Mechanik stwierdził że wszystko było zalane olejem i musi się "wypalić" . Olej nie ubywa więc teoretycznie wszystko ok poza chwilowymi tumanami dymu przeważnie na wzniesieniu. I teraz pytanko ile to może się wypalać? Dodam tylko że od momentu gdy uszkodziła się turbina do wymiany ubyło ok 1 litr oleju w silniku. Pozdrawiam

Opublikowano

pytanie czy katalizator nie powie PAPA????

jak dasz mu troche w tyłek żeby sie tłumik zagrzał to pewnie szybciej sie to wypali,.,

pozdro

Opublikowano

Na biało to chyba nie bardzo jakby turbo brało olej i silnik spalał ten olej to czy nie powinno kopcić na siwo/niebiesko. Nie ubywa ci płynu chłodniczego.

Opublikowano

witam. moja turbina tez pusciła olej w komin. powiem tak. jeśli turbina puściął olej prosto w komin to silnik nie spalał oleju. trzeba było od razu wyciąc taka, bo napewno jest zabity i turbo ma cieżo, pozatym olej bardzo długo kapał z tłumika. samo dymienie powinno ustac dośc szybko po około 100km juz nie powinno dymić.

Opublikowano

Mi się olej w Turbinie wypalał przez 200km na rozgrzanym silniku :rolleyes:[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2010, 12:36_________________________________________________wydechu teej a nie turbinie sorki za pomyłkę

Opublikowano

wywal katalizator

Opublikowano

Bish- kopt dobrze mówi, katalizator jest na śmietnik, został zatruty i zatkany olejem.

Opublikowano

w tym kacie nazbierało sie mnóstwo oleju który sie bedzie długo wypalał, co za tym idzie ostro zaburzona jest drożność w układzie wydechowym i bardzo negatywnie to wpłynie na nową turbinke

Opublikowano
  • Autor

wywal katalizator

jaki jest koszt nowego katalizatora ? Strumienicy bym nie chciał bo mam złe skojarzenia po tym jak zamontowałem coś takiego do mojego civica, a może po prostu rozbić zawartość kata i zostawić samą puchę ?

Opublikowano

ja mam samą puche i jest ok, dużo tdi jezdzi bez katów i wszyscy sobie chwalą