Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] błąd 546

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

mam problem po wymianie akumulatora zalogował mi się błąd 546-Usterka na linii przesyłu danych, czy objawami takiego błędu będzie brak mocy silnika, i czy ktoś może mi powiedzieć gdzie może być ta usterka, z góry dzięki za podpowiedzi

Opublikowano

a czy da się go wykasować , czy też powraca???

Opublikowano
  • Autor

caly czas powraca niestety

Opublikowano

00546 - Data wiring defective - problem z kabelkiem CAN pomiędzy ECU o pompą wtryskową

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedź jutro namierze ten kabelek i sprawdzę[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2007, 20:49 _________________________________________________a czy ktoś wie gdzie znajduje się ten moduł CAM bo szukałem go i nie znalazłem pod kierą ani w komorze silnika

Opublikowano

szukaj kabelka (dwie żyły) z pompy

Opublikowano
  • Autor

i tam będzie moduł bo znalazłem taki kabelek ale on jest krótki

[br]Dopisany: 19 Wrzesień 2007, 19:20 _________________________________________________ ma jeszce jedno pytanie czy uszkodzenie tego kabelka może powodować że autko nie chce jeździć jest totalnie zamulone

Opublikowano

no tak, błąd mówi właśnie o problemie z przesyłaniem danych po magistrali CAN między ECU a pompą.

Czyli właśnie po tym przewodzie

Opublikowano
  • Autor

mozna go jakos bezpiecznie wypiąć i sprawdzić czy to kabel czy co ba już nie wiem co robić[br]Dopisany: 19 Wrzesień 2007, 19:43 _________________________________________________bo zostawilem auto u elektryka i gość dzwoni do mnie że nie może znaleźć modułu CAN, czy jest jakiś głowny moduł CAN

Opublikowano

mozna go jakos bezpiecznie wypiąć i sprawdzić czy to kabel czy co ba już nie wiem co robić[br]Dopisany: 19 Wrzesień 2007, 19:43 _________________________________________________bo zostawilem auto u elektryka i gość dzwoni do mnie że nie może znaleźć modułu CAN, czy jest jakiś głowny moduł CAN

:decayed:

CAN to specjanlny protokół, ECU komunikuje się z pompą używając go (np, dawka wtrysku, temperatura paliwa - tak jest w dokumentacji). Pewno kolega kobra7 powiedziałby więcej :)

Możesz pokazać jeszcze grupę 125 i 126 (podłączyć się Vag-comem do 01-Engine, wejść w Measurement Blocks i wybrać te grupy).

Opublikowano
  • Autor

kabelek jest ok a dalej nie mam łączności z modułem CAN gdzie może być umiejscowiony ten moduł