Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Urządzenie Yanosik.Co sądzicie o tym??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co z przenośnymi ? Stacjonarne są raczej wszystkie oznaczone i to urządzenie właśnie to pokazuje więc wielkiej furory nie robi.

Poza tym działa to na śmiesznej zasadzie i trochę można powiedzieć NIEPEWNEJ: dajmy na to ktoś zgłasza pusty maszt, bo zobaczył fotoradar. Wpisywane jest to do POI Yanosika, a potem ktoś inny jadący z tym urządzeniem hamuje przed pustym masztem. Albo ktoś jadący chcąc zrobić sobie jaja odznacza np. fotoradar czy patrol i następny z Yanosikiem wpada w to jak w masło. Równie dobrze ktoś może dodawać punkty fałszywe - sprawdzanie trochę zajmuje.

Wg mnie urządzenie bez sensu - to samo posiada każda najprostsza NAVI.

Opublikowano

chyba,że zgłoszenia będą weryfikowane ,poprzez kilka zgłoszeń z różnych zródeł-tomtom ma taką opcję i tak to właśnie działa,ze musi kilka osób zgłosic radar,czy zmianę na warstwie mapy-wtedy centrala umieszcza info na mapie

Opublikowano

To już wolę antyradar :tongue4:

Opublikowano

To już wolę antyradar :tongue4:

mam takie coś w tomtomie i powiem,ze tak średnio się sprawdza na mniejszych miejscowościach i rzadziej używanych drogach,bo nie wszyscy wiedzą,jak działa funkcja "Map share" i nie wszyscy jej używają-wolą wykupić roczną subskrybcję i mają w d... :wink4:
Opublikowano

mam takie coś w tomtomie i powiem,ze tak średnio się sprawdza na mniejszych miejscowościach i rzadziej używanych drogach,bo nie wszyscy wiedzą,jak działa funkcja "Map share" i nie wszyscy jej używają-wolą wykupić roczną subskrybcję i mają w d... :wink4:

Tylko na angielskich drogach nie ma takiej ilości fotoradarów jak w PL, a my jesteśmy krajem z najwyższym współczynnikiem liczonym ilością fotoradarów na 1 km drogi.

Opublikowano

Jak dla mnie to porażka. Bardzo wolno zapewne to działa i ma dużą dozę błędu.

Dużo razy na CB usłysząłem o rozkłądającym sie patrolu a jak ma sobie z tym to urządzenie poradzć.

Jak ktos na cb głupoty wygaduje to inni użytkownicy go od razu banują a do yanosika wstawic mogę pewnie co chce.

Szkoda zachodu.

Opublikowano

Tylko na angielskich drogach nie ma takiej ilości fotoradarów jak w PL, a my jesteśmy krajem z najwyższym współczynnikiem liczonym ilością fotoradarów na 1 km drogi.

w UK nie są problemem kamery przy drodze-mają dosyć duża tolerancję,najgorsze są kamery,które są poustawiane przy jakimś odcinku nowo budowanej/naprawianej drogi i jest ścisłe ograniczenie,np 50km/h i tolerancja jest bardzo niewielka-mierzą średnią prędkość,jest ich przeważnie kilka/kilkanaście-jednak o bezpieczeństwo tych,co pracują na drogach tu chodzi najbardziej

kolejnym miejscem jest np M25 obwodnica Londynu-bardzo dużo jest ich poustawianych nad każdym pasem-i nigdy nie wiesz,które działają-pokazują ,z jaką prędkością powinno się jechać,żeby rozładować korki itp...

jednak dobrą alternatywą są antyradary,czy roadangel'e-mój szef ma i sobie chwali-to samo ,co w navi,tylko pokazuje same radary i update za każdym razem,kiedy polączy się z telefonem

Opublikowano

To urządzenie to to samo co speed alarm czyli programik na komórki, który ostrzega o radarach, przejazdach kolejowych i.t.d.

Opublikowano

Szef w firmie ma tego Yanosika ale widzę że leży to na półce i nigdzie nie zabiera, a co do fałszywych informacji to z tego co pamiętam wyczytałem w instrukcji, że jest potrzebne kilka zgłoszeń żeby dodano ostrzeżenie. Urządzenie mało popularne więc pewnie i mało skuteczne ze względu na zasadę działania.