Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Felgi 18" ET 60 Dystans 20?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam prosze o pomoc , kupiłem niedawno felgi 18" do mojej A4 o szer 8,5 cala , możecie mi doradzić czy wystarczy mi do nich dystans 20mm czy wybrać jakiś wiekrzy?

i jescze jedno na opony 225x40x18 wejdą bez problemów czy powinny być 235? :mysli:

Opublikowano

przy 235 i dystansie 20mm moze trzeć

ja mam 8,5 cala felge i opone 225... et 37 i powiem ze malutko tam miejsca jest do wahacza

wiec z doswiadczenia moge poradzic abys kupil 225 opone i minimum 23mm dystans ;)

ale pewnie są tez inne opcje o ktorych inny powiedzą

Opublikowano

dystans 20mm powinien wystarczyc

a co do opon to 225/40 bedzie idealne, 235 bedzie za szerokie i zle ci sie bedzie jezdziło na koleinach

Opublikowano

ludzie ile to jeszcze razy bedziecie tak zle doradzac :cool1:

nie prawda :!:

a co do opon to 225/40 bedzie idealne, 235 bedzie za szerokie

kupiłem niedawno felgi 18" do mojej A4 o szer 8,5 cala , możecie mi doradzić czy wystarczy mi do nich dystans 20mm czy wybrać jakiś wiekrzy?

w zupelnosci wystarczy

i jescze jedno na opony 225x40x18 wejdą bez problemów czy powinny być 235?

235/40 bedzie idealnym rozmiarem na ta szerokosc felgi ale polecam rozmiar 225/40

Opublikowano

ludzie ile to jeszcze razy bedziecie tak zle doradzac :cool1:

a co do opon to 225/40 bedzie idealne, 235 bedzie za szerokie

kupiłem niedawno felgi 18" do mojej A4 o szer 8,5 cala , możecie mi doradzić czy wystarczy mi do nich dystans 20mm czy wybrać jakiś wiekrzy?

w zupelnosci wystarczy

i jescze jedno na opony 225x40x18 wejdą bez problemów czy powinny być 235?

235/40 bedzie idealnym rozmiarem na ta szerokosc felgi ale polecam rozmiar 225/40

kolego A-rek co jest nie prawdą w moim poście :mysli:

Opublikowano
  • Autor

dzięki chłopaki za akie zainteresowanie , czyli sumując opony 225 dystans 20 i bedzie śmigać ?

a to że samochód jest na zawiasie z weiteca -30 -30 ma jakieś znaczenia przy doboze powyższych opon i dystansów?

Opublikowano

dzięki chłopaki za akie zainteresowanie , czyli sumując opony 225 dystans 20 i bedzie śmigać ?

a to że samochód jest na zawiasie z weiteca -30 -30 ma jakieś znaczenia przy doboze powyższych opon i dystansów?

to nawet lepiej ze masz zawieszenie obniżone.

18 fela bedzie ładnie wyglądac przy zawiasie -30

Opublikowano
kolego A-rek co jest nie prawdą w moim poście

a przeczytales moj poprzedni post :cool1: zacytowalem tam twoja wypowiedz

do takich parametrow opon i felg mozesz dac zawias nawet -80 i bedzie wszystko ok

Opublikowano
  • Autor

no i extra :kox:

dzięki za pomoc :decayed:

jak się uda to wrzuce jakaś fote jak to bedzie wyglądać :evil:

pozdrawiam

Opublikowano

hmm zrobilem wlasnie zdjecie jak to wygląda przy 18x8,5" ET 37 i opona 225/40

generlanie u mnie juz jest bardzo mało miejsca a twierdzicie, ze przy et 40 i oponie 235 nic nie bedzie obcierało... moze i nie ale bedzie to juz na samym pograniczu...wiec ja bym sie bał taki setup wkładać... na dowód zdjęcia. tam wchodził tylko mój szczupły palec ale i tak ledwo wszedł pomiędzy opone a wahacz.

dscn4351.jpg

dscn4352l.jpg

dscn4353k.jpg

Opublikowano
  • Autor

co w tej sytuacji? opony napewno bedą 225/40 ale dystans moge 20mm założyć :mysli:

Opublikowano

et 37 i et 40 to nieduza roznica...tylko 3mm, wiec mysle ze wejdzie (choć będzie mega blisko wahacza)...ale niech sie kto inny wypowie, bo ja mowie podobno nieprawde i nie chce wpuszczać w maliny

Opublikowano
generlanie u mnie juz jest bardzo mało miejsca a twierdzicie, ze przy et 40 i oponie 235 nic nie bedzie obcierało...

nigdy nie polecalem opony 235 :cool1:

Opublikowano

nigdy nie polecalem opony 235 :cool1

nie polecałes, ale jak napisalem ze przy oponie 235 i ET 40 bedzie trzeć, to napisałes ze to nieprawda...patrz wyzej :gwizdanie:

i że zawsze źle doradzamy

Opublikowano

nigdy nie polecalem opony 235 :cool1

nie polecałes, ale jak napisalem ze przy oponie 235 i ET 40 bedzie trzeć, to napisałes ze to nieprawda...patrz wyzej :gwizdanie:

no bo to jest nieprawda :cool1:

Opublikowano
  • Autor

chłopaki a co w przypadku kiedy środek centrujący felgi jest więkrzy od tego na piaście tzn felga trzyma sie na śróbach ale ten otwór w środku ma luz... może tak zostać czy znowu trzeba dotego dobierać jakieś inne cuda?

Opublikowano

chłopaki a co w przypadku kiedy środek centrujący felgi jest więkrzy od tego na piaście tzn felga trzyma sie na śróbach ale ten otwór w środku ma luz... może tak zostać czy znowu trzeba dotego dobierać jakieś inne cuda?

oczywiscie ze nie moze tak zostac, trzeba dokupic pierscienie centrujace

Opublikowano

no bo to jest nieprawda :cool1:

to dalej twierdzisz pomimo zdjęć i 3mm jeszcze cofnietym kole i oponie szerszej nic kompletnie sie nie bedzie działo? to powodzenia generlanie :embarrassed:

Opublikowano
  • Autor

dzieki chłopaki za zainteresowanie , generalnie wybrałem dystans 25 mm dla więkrzej pewności opony 225 40 18" i pierścienie centr .... :kox: powinno grać :naughty: pozdrawiam :hi:[br]Dopisany: 06 Październik 2010, 20:13_________________________________________________ps. może jeszcze jedno pytanko te dystanse które kupiłem to są przelotowe 25mm a nie przykręcane do piasty mam nadzieje ze nie będe żałował ale nie stać mnie już w tej chwili na nic leprzego , pytanie brzmi czy śróby 50mm wystarczą i leprze stożkowe czy kuliste? Felgi 18" cr 05 pozrdo :gicior:

Opublikowano

Jak masz ori felgi, to kuliste, jak nie ori, to w większości stożki. Przy 25 mm lepszy dystans przykręcany.