Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Odkręcenie kierownicy a kontrolka poduszki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy podczas odkręcania kierownicy i przed odczepieniem wtyczki od poduszki, trzeba odłączyć akumulator ??

I jak się ma sprawa z ponownym podłączeniem poduszki, czy trzeba później wygaszać kontrolkę??

Dokładnie chodzi mi o Opla Corsę ale sądzę że działanie jest takie same jak w A4 :)

Opublikowano

aku nie trzeba, ale dla pewnosci odłącz, bład sie pojawi i trzeba usunąć kompem

Opublikowano
  • Autor

No właśnie też tak myślałem :good:,

ostatnio znajomy powiedział mi, że nie muszę akuma odłączać i że jak nie wsadze kluczyka do stacyjki i nie włącze zapłonu to kontrolka mi się nie zaświeci?? Możliwe to jest :mysli:

Opublikowano

kolego , aku nie musisz odpinać wystarczy , że wyjmiesz kluczyk ze stacyjki i możesz odpiąć poduszkę, i jeśli nie przekręcisz kluczyka na odpiętej poduszce to po ponownym podpięciu kontrolka się nie zaświeci.

Opublikowano

Ale ja proponuję aku odpiąć, dla pewności by nie spowodować bummmm :kox:

Opublikowano
  • Autor

W takim razie znajomy dobrze prawił :cool1:

Oki doki, dzięki bardzo Panowie za pomoc :notworthy:

Opublikowano

Jak nie włączysz zapłonu to nie zapali się kontrolka :decayed:

Opublikowano

Ja zmieniałem kierę bez odpinania aku, kluczyki out - błąd się nie ukazał. :good:

Opublikowano

zmieniałem u siebie kiere i dla pewności odłaczyłem aku, kontrolka się nie zapaliła.

Opublikowano

nie musisz odpinać, wymienialem/lub odpinałem juz z 30 jak nie wiecej razy poduszke , kierownice i nigdy nie odłaczałem aku, kluczyki poza stacyjka i bedzie ok , jesli wlaczysz zaplon na odpietej poduszce pojawi się błąd który trzeba kasowac vagiem

Opublikowano

ksiażkowo piszą żeby odpinać aku,a przy montażu najpierw przekręcić zapłon a dopiero podłaczyć aku,oczywiście nikt nie powinien siedzieć za kierownicą :decayed:

w praktyce jednak wystarczy wyjąc kluczyk ze stacyjki i rzeźbić :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dla pewności odłączyłem akumulator, tak jak pisaliście nie wsadzałem kluczyka do stacyjki podczas gdy poducha była wykręcona, po zamontowaniu poduchy włączyłem zapłon i kontrolka zgasła :> Dzięki Panowie :hi:

Opublikowano

A niech któryś z mądrych co tutaj piszą mi powie w jaki sposób poduszka miałaby wybuchnąć :polew: Poduszka ma swoje czujniki i wybucha dopiero jak dostanie sygnał, że autko miało wypadek/stłuczkę. Innej opcji nie ma, tylko ktoś puścił głupią plotkę i wszyscy teraz srają po gaciach, że poducha wywali :wallbash:

Opublikowano

A niech któryś z mądrych co tutaj piszą mi powie w jaki sposób poduszka miałaby wybuchnąć :polew: Poduszka ma swoje czujniki i wybucha dopiero jak dostanie sygnał, że autko miało wypadek/stłuczkę. Innej opcji nie ma, tylko ktoś puścił głupią plotkę i wszyscy teraz srają po gaciach, że poducha wywali :wallbash:

taak? a nie słyszałeś o głośnym wypadku w którym poszkodowane zostało małe dziecko,po tym jak wystrzeliła poduszka na postoju,bodajże to był ford,wówczas nowy model :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Pamiętam ten reportaż, to był Ford Mondeo, wystrzeliła wtedy bodajże poduszka pasażera jeśli się nie mylę :mysli:

Opublikowano

Zrobisz zwykłe zwarcie i będziesz w białym pudrze z rozwaloną głową i połamanymi rękami jak będziesz ją w tym czasie trzymał