Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Opona na 19" do B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiadomo ze ze komfortu i ekonomii nie ma az takiej jak na " balonach " i powinno sie zakladac 16" max 17" w PL

ale kolega pyta w temacie o opony do 19"stek wiec moim zdaniem powinien zalozyc 235/35/19 !!!

i tak na marginesie - kto na zdrowy rozsadek zaklada sportowe zawiasy w PL ? - brak komfortu i tyle miejsc aby cos zachaczyc...

a jednak wiele osob wybiera taki setup i felgi 18" i 19" jezdzac oczywiscie w PL.

[br]Dopisany: 07 Październik 2010, 07:14_________________________________________________

nigdy nie mow nigdy :naughty:

no wlasnie Flyer przeciez sam masz 18" i przestrzegasz przed kraweznikami i studzienkami :gwizdanie: czegos tu nie rozumiem...

bo chyba nie powiesz, ze jest duza lub wieksza roznica w komforcie jezdnym pomiedzy 18" a 19" :cool1:

Opublikowano

no wlasnie Flyer przeciez sam masz 18" i przestrzegasz przed kraweznikami i studzienkami :gwizdanie: czegos tu nie rozumiem...

bo chyba nie powiesz, ze jest duza lub wieksza roznica w komforcie jezdnym pomiedzy 18" a 19" :cool1:

Jest odczuwalna, tak samo jak miedzy 17", a 18".

Ja mam 18" 235/40 to jest moim zdaniem absolutny max na polskie warunki.

19" to sporo mniej opony mimo wszystko.

Tym tokiem myslenia to mozna i nawet 20" zalozyc, bo przeciez profil 30, wiec niewiele mniejszy niz 35...

Mialem 19" i jakos jezdzilem, podjezdzalem pod krawezniki, ale to na dluzsza mete meczarnia... pod koniec sezonu nie wiadomo kiedy wyskoczyl balon na oponie :blink:

Opublikowano

19" to sporo mniej opony mimo wszystko.

Kurcze Flyer masz fajnie pomodzone auto i za pewne 1000 krotnie wiecej pomogles na tym forum

ale nie moge sie z tym zgodzic, ze jest spora roznica miedzy guma 35 a 40

Piszesz ze wyskoczyl balon - normalne :decayed: przy takich rozmiarach nie parkuje sie na kraweznikach.

ale ale wracajac do tematu to chyba zgadzamy sie :zyzol: ze 235/35/19 bedzie :good:

Opublikowano

Kurde... no jasne, ze roznica jest odczuwalna miedzy 35/40 18'/19" - niby nie duzo, ale zawsze cos i ja to czuje.

Jak sciagnalem z auta 19" i zalozylem 17", to czulem sie jakbym zmienil zawias.

Pewnie w UK nie odczulbym takiej roznicy, ale niestety nasze drogi sa wiadomo jakie.

235/35/19 bedzie OK do B6. Ja nawet poszedlbym w 245 jak felga jest odpowiednio szeroka - zeby zyskac na komforcie.

Natomiast nigdy nie zalozylbym 225/35/19.

Opublikowano
Natomiast nigdy nie zalozylbym 225/35/19.

ja natomiast kupiłem dwie 215/35 :gwizdanie: ale to dopiero next sezon

Opublikowano

8" ?

Opublikowano

8" ?

tak[br]Dopisany: 09 Październik 2010, 10:58_________________________________________________będzie tak

http://www.tyrestretch.com/8_215_35_R18/8_215_35_R18_BCT_S800.jpg.php

http://www.tyrestretch.com/8_215_35_R18/8_215_35_R18_Falken_ZE912_2.jpg.php

szkoda że nie ma 205ek :confused4: ;(