Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Nie chce odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z odpaleniem B7 do czwartku było wszystko ok, przyjechałem do domu zamknąłem auto. A rano odpalił na 3 sekundy i zgasł i do tej pory nie zaskoczył, był u mnie mechanik z komputerem pokazało tylko jakiś sporadyczny błąd im-obilajzera i uszkodzony przekaźnik od świec żarowych i pompowtrysków chyba (614 znajduje się on pod kompem na podszybiu), przekaźniki wymienione ten 614 i taki większy obok niego a jak nie odpalał tak nie odpala, mechanik stwierdził że prawdopodobnie jest to wina alarmu. Może ktoś miał podobny przypadek proszę o pomoc.

POZDRAWIAM

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zauważyłem też że nie działa centralny zamek z pilota chyba że odłączy się akumulator lub bezpiecznik to wtedy działa ale po około 30min znowu nie otwiera nie ma żadnej reakcji.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ku mojemu zdziwieniu od wczoraj wieczorem centralny działa -nic nie było robione, tak sam se zaskoczył.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,proszę o pomoc.

Kiedy otwieram Autko centralny działa i mrugają kierunkowskazy,kiedy zamykam centralny też działa tylko nie mrugają kierunkowskazy.

Problem zauważyłem dzisiaj kiedy do końca pakowałem samochód i po włożeniu ostatniej walizki go zamknołem.

Co to może być?ma to coś wspólnego z rozłożonymi fotelami tylnimi?

Opublikowano
  rafcisz napisał(a):

Witam,proszę o pomoc.

Kiedy otwieram Autko centralny działa i mrugają kierunkowskazy,kiedy zamykam centralny też działa tylko nie mrugają kierunkowskazy.

Problem zauważyłem dzisiaj kiedy do końca pakowałem samochód i po włożeniu ostatniej walizki go zamknołem.

Co to może być?ma to coś wspólnego z rozłożonymi fotelami tylnimi?

jak dobrze kojarzę to kwestia mrugania kierunkami podczas zamykania/otwierania zlależy od kodowania modułu komfortu

Opublikowano

to znaczy że muszę jeszcze raz zaprogramować kluczyk od samochodu?

Opublikowano
  rafcisz napisał(a):

to znaczy że muszę jeszcze raz zaprogramować kluczyk od samochodu?

nie kluczyk - ale kodowanie modułu komfortu (46)

Opublikowano

to znaczy że trzeba go podłączyć pod vaga?

czy jest inny sposób?

Opublikowano
  rafcisz napisał(a):

to znaczy że trzeba go podłączyć pod vaga?

czy jest inny sposób?

kodowanie modułu komfortytylko poprzez VAGA

Opublikowano
  Jarkost napisał(a):

Witam mam problem z odpaleniem B7 do czwartku było wszystko ok, przyjechałem do domu zamknąłem auto. A rano odpalił na 3 sekundy i zgasł i do tej pory nie zaskoczył, był u mnie mechanik z komputerem pokazało tylko jakiś sporadyczny błąd im-obilajzera i uszkodzony przekaźnik od świec żarowych i pompowtrysków chyba (614 znajduje się on pod kompem na podszybiu), przekaźniki wymienione ten 614 i taki większy obok niego a jak nie odpalał tak nie odpala, mechanik stwierdził że prawdopodobnie jest to wina alarmu. Może ktoś miał podobny przypadek proszę o pomoc.

POZDRAWIAM

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zauważyłem też że nie działa centralny zamek z pilota chyba że odłączy się akumulator lub bezpiecznik to wtedy działa ale po około 30min znowu nie otwiera nie ma żadnej reakcji.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ku mojemu zdziwieniu od wczoraj wieczorem centralny działa -nic nie było robione, tak sam se zaskoczył.

I jak tam twoja maszyna już działa? . Miałem podobny problem , woda dostała się do obudowy ECU i zalała przekażniki. Objawy były takie same. Wymieniłem przekażniki i dalej nie chciał zapalić. Pomogłem mu odpalić na PLAK . Od tej pory chodzi bez problemu, chociaz wtedy spaliło też świece żarowe.

Opublikowano

Całkiem zapomniałem o tym wątku, u mnie padł pompowtrysk na 3 cylindrze, po wymianie autko śmiga tylko ma lekkie drgania przy przyspieszaniu odczuwalne na 5 i 6 biegu do 3000obr.Pompkę wymieniłem na używaną i po sprawdzeniu vagiem wyszło że ma trochę za wysoką korekcję.

Opublikowano

A u mnie nie domykał się bagażnik i dla tego pod czas zamykania nie włączały się kierunkowskazy :evil:

ale to tylko przez moją głupotę :polew:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...