Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kradzież z osiedla strzeżonego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i proszę o poradę znawców. Wczoraj w nocy z mojego auta skradziono mi CB oraz antenę - złodziej wybił szybę :wallbash:. Mieszkam na osiedlu gdzie cały czas jest ochroniarz oraz monitoring. W comiesięcznych opłatach za czynsz mam wyszczególnioną pozycję utrzymanie monitoringu oraz ochrona osiedla. Umowę z firmą ochroniarską ma zawartą wspólnota mieszkaniowa.Ochroniarz który miał dyżur nic nie widział i kazał się zwrócić do biura nieruchomości o wydanie nagrania z monitoringu :shocked:. W poniedziałek mam mieć nagranie ale już teraz wiem że i tak nie będzie widać nic co mogło by pomóc w zidentyfikowaniu sprawcy :confused4:. Poprosiłem również o kopię umowy z firmą ochroniarską. Czy mogę się teraz starać o odszkodowanie od firmy chroniącej osiedle?

Opublikowano

Większość firm ochroniarskich, itp. jest ubezpieczonym od tego typu ryzyka (podstawa).

Pytanie, czy ta konkretna posiada polisę i przedmiotową klauzulę.

Przede wszystkim zgłoś całe zajście policji.

Czekamy na rozwój wydarzeń.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
  • Autor

Zgłosiłem na policję od razu. Oczywiście nie raczyli przyjechać tylko kazali mi samemu pojechać do nich i złożyć zeznania. Spisali przyjęcie zgłoszenia i numery seryjne radia. Zobaczę jutro co pisze w umowie z firmą ochroniarską na temat odszkodowań.[br]Dopisany: 03 Październik 2010, 15:04_________________________________________________

Ubezpieczenie mają - rozmawiałem z ich dyrektorem kazał napisać do nich pismo, że domagam się odszkodowania a oni skierują do do swojej firmy ubezpieczeniowej natomiast

później czytałem umowę z biurem ochrony. Jest w niej zapis, że biuro nie odpowiada za uszkodzenia pojazdów w tym wybite szyby oraz przedmioty skradzione z pojazdów. Orientuje się ktoś czy taki zapis może być w ogóle wprowadzony do umowy z firmą ochroniarską? Wychodzi na to ze ochrona pilnuje mi trawników - bo za kradzieże w mieszkaniach również nie odpowiadają. Nie wiem czy w ogóle pisać do nich to pismo bo od razu się zasłonią tym zapisem i nic nie zrobią

Większość firm ochroniarskich, itp. jest ubezpieczonym od tego typu ryzyka (podstawa).

Pytanie, czy ta konkretna posiada polisę i przedmiotową klauzulę.

Opublikowano

Domagaj się numeru polisy i zgłoś szkodę.

Jeśli TU uchyli się od odpowiedzialności, będziesz znał wysokość szkody, bo proces likwidacji powinni przeprowadzić, a wówczas wystosujesz wezwanie do zapłaty firmie ochroniarskiej.

Czego dotyczy umowa pomiędzy firmą ochroniarską a wspólnotą ?

Sprawa na moje oko jest do wygrania.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
  • Autor

W tytule umowy jest dokładnie " UMOWA o wykonanie usług ochrony w formie bezpośredniej ochrony fizycznej" , Zakres usługi "... pełnienie czynności ochrony mienia w postaci prewencyjnych obchodów na terenie części wspólnej nieruchomości zleceniodawcy..."

Opublikowano

Czyli jednym słowem firma nie wywiązała się z umowy zaniedbując swoje obowiązki ...

A wyłączenie odpowiedzialności, o którym piszą jest absurdalne i zaprzecza warunkom umownym - następstwom zaniechania.

Kłania się k.c.

Pozdrawiam

arielka