Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 2.5 TDi AFB] - spadek mocy, konkretnie brak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. trochę poczytałem forum i mam parę pytań. W mojej A4 pojawił się problem, jakiś tydzień temu chwilowe braki mocy, przechodziło w trakcie jazdy. w weekend padło całkiem, moc zanikła zupełnie :cry: .

po wpięciu VAG wywaliło błąd 00575 - czujnik ciśnienia w rurze rozgałęźnej.

po lekturze forum - wnioski,że to kierownica turbiny lub zawór N75.

pytanko, gdzie w tym modelu znajduje się ten zaworek, wewntualnie jak któs ma to numer OE mile widziany ?

w jaki sposób wyczyścić turbinę, jeżeli rozruszanie kierownicy nie pomoże ?

od czego zacząć, zaworek czy kierownica turbiny ?

pzdr

Opublikowano

podmien zaworek i sprawdz :wink:

Opublikowano

zrób logi z bloków 003,008 i 011 ... bedzie wiadmo za co sie zabrac ...

prawdopodobie to zaworek N75 ... ale pewnosc bedzie dopiero po pelnej diagnozie .....

Opublikowano
  • Autor

po sprawdzeniu okazało się, że padł "bączek" zaworek podciśnieniowy od kierownicy turbiny, może ktoś z was wie gdzie coś takiego dostać ?

pzdr

Opublikowano

bedzie ciezko samo to kupic i pewnie kilka set zeta za to spiewaja

Opublikowano
  • Autor

w krakowie problem z serwisem który załatwiłby coś takiego, cena w granicach 150-400 zł - zależnie od regionu polski. koszta nie są jeszcze takie wielkie, w porównaniu z poprzednim autkiem ( vw golf III 2.9 vr6 synchro) tylko problem tkwi w tym że na tej części nie ma żadnego nr OE, problem z identyfikacją.

pzdr

Opublikowano

tez to wymieniałem

koszt w serwisie 400zł

ja miałem za 100zł :mrgreen:

ale widziałem na allegro za 150-200zł Pierburga

Opublikowano

Jesli pasuje od 110 to u mnie w piwnicy lezy taka uzywka. Z reszta cala turbine mam od 110 ale ta z kolektorem. Wiec jak sie cos dowiesz to mozesz walic na PW.

Opublikowano
  • Autor

Od 110 km podchodzi ale wyjście na podciśnienie ma inne, u mnie w oryginalnym wyjście pod kątem, w 110 km prosto do góry i nie założę osłony na silnik, na razie jeżdżę na takim ze 110 km ale mechanik na czwartek na załatwić oryginalny 250 zł.

pzdr

• 3 lata później...
Opublikowano

Mam ten sam problem od jakiegoś czasu moja audica A4 1.9TDi 110km nagle traci moc-po cofnieciu kluczyka i ponownym włączeniu zapłonu problem znika wiec podłączyłem vag-a w czasi kiedy moc spadła i pokazało ze "zbyt duże ciśnienie w przewodzie dolotowym-numeru błędu nie pamietam...wiec moje pytanie gdzie mam szukać tego co broi w mojej audicy??ktoś pomoże jeśli to możliwe proszę o PW... mile widziane foto

Opublikowano

Mam ten sam problem od jakiegoś czasu moja audica A4 1.9TDi 110km nagle traci moc-po cofnieciu kluczyka i ponownym włączeniu zapłonu problem znika wiec podłączyłem vag-a w czasi kiedy moc spadła i pokazało ze "zbyt duże ciśnienie w przewodzie dolotowym-numeru błędu nie pamietam...wiec moje pytanie gdzie mam szukać tego co broi w mojej audicy??ktoś pomoże jeśli to możliwe proszę o PW... mile widziane foto

prawdopodobnie turbo ci przeladowywuje,jakbys zrobil logi dynamiczne bylo by wiadomo w czym lezy problem
Opublikowano

no już wieem że na 100% to zawór n75 na forum pasata sporo więcej o tym piszą ... nic pozostało oczyścić turbine i wymienić n75 na nowy :good: