Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kupno ciężarówki do 12t

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Mój ojciec chce otworzyć punkt skupu owoców, i potrzebna nam ciężaróweczka :hi:

Chciał bym kupić MAN'a:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T1811484

http://otomoto.pl/man-12-232-T1964883.html

Będe woził ok 6t na samochodzie + 6 przyczepa.

Moje pytanie:

Na co zwracać uwagę przy takich autach?? Czy wogóle sam jestem w stanie przy takim coś stwierdzić?? Ile może kosztować sprawdzenie na serwisie??

Jeździłem trochę solówkami ale to były nowe auta i nie mam pojęcia na co patrzeć przy takich wozach.

Opublikowano

Z cięzarowych podobno najlepiej scanię kupić. Twierdzą tak wszyscy kierowcxy ciężarówek.

Jak nigdy nie jeździliście taki samochodem radził bym podjechac z kimś kumatym w tym temacie bo remont może przekroczyć kilkakrotnie wartść takiego auta.

Opublikowano

podaj więcej informacji na temat zastosowanych podzespołów lub VIN, wtedy można gdybać

Opublikowano

Scania odpada bo ma potężne silniki, przez co OC będzie bardzo drogie i spalanie będzie ponad 30 litrów. Puki co nie ma małych "skakanek" :thumbdown:

Bartek1605 narazie nie mam nic więcej poza tymi aukcjami które podałem w pierwszym poście. Narazie zbieram informacje :hi:

Mi osobiście tylko zależy żeby była sypialka + webasto, długość paki min 7 metrów, no i do 12 ton dmc.

Opublikowano

Stara ciężarówka,to tylko Man lub Mercedes,prosta konstrukcja sprawia mało kłopotów. Weź też pod uwagę Volvo.

Sprawdź czy są wycieki z silnika,skrzyni mostów. Najlepiej jednak jechać do serwisu i pokręcić się między nimi po kanale.

Nie mam pojęcia ile,to może kosztować.

Opublikowano

Bierz mercedesa mój szwagier takiego miał i kolega z firmy ma kilka merców wlaśnie małych