Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Problem z zakodowaniem kluczyka w b5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

po podłączeniu się z centralnym zamkiem miałem dwa błędy:

jeden niezidentyfikowany

a drugi mniej więcej znaczył jak by za dużo prób kodowania kluczy (tak po polskiemu nie po polsku to tłumacząc)

skasowałem błędy i już nie występują

Pilot niestety dalej nie działa więc przeszedłem do kodowania

korzystałem z wątku http://www.a4-klub.pl/smf/all_dopasowanie_pilotow_zdalnego_sterowania-t118984.0.html

doszedłem do adaptacji w którym pojawiło się okno:

06102010051.jpg

w górne okno wpisywałem najpierw 01 ale że pojawiał się błąd to próbowałem pod 21 niestety w obu przypadkach wyskakiwało:

06102010052.jpg

chciałem przejść do drugiego sposobu podanego w wątku o dopasowaniu ale:

Jeden z kluczyków pojazdu (stary - z zakodowanym i działającym pilotem) umieść w stacyjce

u mnie był zakodowany tylko jeden, który nie działa teraz więc nie mam co włożyć że tak powiem :blink:

Może coś robię źle? Panowie pomocy bo to mój pierwszy kontakt z vagiem samodzielnie (poza zczytywaniem i kasowaniem błędów)

Opublikowano

Czemu nie robisz tego VAG iem tylko jakims substytutem....

Opublikowano

VW Tool nie za bardzo chce gadać z Audi,to sie nadaje do kasowania inspekcji,a też nie zawsze,z własnego doświadczenia wiem,musisz to Vagiem zrobić

Opublikowano
  • Autor

:) myślałem że to to samo ale pod inną nazwą, jutro zobaczę vagiem :hi:[br]Dopisany: 07 Październik 2010, 19:18_________________________________________________jestem krok dalej ale dosłownie krok

co mam teraz zrobić? żaden guziki nie są aktywne (vag "zarejestrowany", próbowałem na różnych vagach, wszędzie to samo)

Nie wiem co mam robić :wallbash: a mechanik woła stówę

jestem na takim etapie

08102010054.jpg

Opublikowano

Kolego a próbowałeś tej procedury jak bloki nie działają?

Jeden z kluczyków pojazdu (stary - z zakodowanym i działającym pilotem) umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON (nie uruchamiaj pojazdu!). Korzystając z programu VAG-COM wykonaj następujące czynności:

[Wybór]

[46 - Moduł komfortu] lub [35 - Centralny zamek]

[bloki pomiarowe - 08]

Wybierz grupę "003" (w niektórych modelach może to być grupa "007")

[idź!]

Wartość wyświetlana w polu numer 2 pozwala odczytać ile pilotów jest aktualnie dopasowanych i jakie pozycje zajmują one w pamięci sterownika, np.: "0001" informuje o tym, że dopasowany jest jeden pilot i zajmuje on pierwszą pozycję w pamięci sterownika.

Teraz zamknij samochód od zewnątrz ("ręcznie" - nie pilotem!) używając do tego kluczyka zespolonego razem z niedopasowanym jeszcze pilotem (zamykaj drzwi kierowcy).

Teraz w ciągu 5 sekund od zamknięcia drzwi naciśnij przycisk UNLOCK (otwieranie) w niedopasowanym jeszcze pilocie. Ilość naciśnięć przycisku UNLOCK odpowiada za pozycję pilota w pamięci sterownika. Dwukrotne naciśnięcie przycisku otwierania spowoduje zapisanie pilota na drugiej pozycji pamięci, trzykrotne - na trzeciej itd.

Opublikowano
  • Autor
Jeden z kluczyków pojazdu (stary - z zakodowanym i działającym pilotem)

nie mam żadnego działającego, zresztą dostęp mam do jednego klucza na obecną chwilę