Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Automat 1,9 tdi wytrzymałość, przebieg??!! - PROBLEM!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Zastanawiam się baaardzo poważnie nad zakupem automatu wiem, że ma to tylu zwolenników, co przeciwników, ale nie o to mi chodzi. Poprostu mi jeździ się lepiej automatem. Mam pytanie wiadomo że tdi b5 będzie miało przebieg w granicach 200-250 tyś silnik wiadomo że będzie zdrowy ale skrzynia?? Może ma ktoś 1,9 tdi 110 KM z automatem. Proszę o wszelkie spostrzeżenia i podpowiedzi jak to jest czy skrzynie dają radę czy padają.

Opublikowano

Kolego, zapytam przekornie: a manualne skrzynie i ich sprzęgła przy dużych przebiegach to śmigają jak nóweczki :cool1:? Wiadomo, że jeżeli kupujesz stare auto to ryzyko awarii jest, dużo zależy od sposobu eksploatacji auta i kultury technicznej z jaką skrzynię obsługiwano. Z silnikiem AFN montowano głównie 4- biegowe skrzynie o oznaczeniu DMX bez tiptronika, poszukaj na forum, było trochę problemów, głównie padające sprzęgła labo rożne drobiazgi, poważne awarie mechaniczne to margines, a nawet jak coś wyskoczy to w granicach 2, 3, maks 4 tysięcy robisz mały albo kompletny remont i śmigasz dalej bez stresu.[br]Dopisany: 09 Październik 2010, 17:35_________________________________________________Niech moderator przeniesie ten wątek do właściwego działu :)

Opublikowano

dokładnie tak jak pisze MAJKEL_MAJKI obawy zawsze są nie kupujesz przeciesz nowego auta a do silnika i do skrzyni przecież nie wejdziesz

ja mam w b6 multitronik dwie dwie stówy prześmigane i jak na razie jestem zadowolony z tego automata a jazda w mieście i w korkach to bajka :>

Opublikowano

Mam auto w konfiguracji jak wyżej. Jeździ się tym fajnie, tylko wg mnie, skrzynia trochę za długo zwleka z wrzuceniem wyższego biegu. Wiem, ze ta skrzynia jest twarda i wytrzyma spokojnie dwukrotny przebieg, o jakim piszesz w swoim poście. Regularna wymiana oleju i filtra - w zasadzie tyle potrzeba, żeby wiedzieć, w jakim stanie się znajduje. Ja przejechałem moim autem ok. 40000 km, aktualny przebieg to 260kkm (prawdopodobnie, raczej nie kręcony) i nie mam problemów ze skrzynią, więc myślę, że mogę Ci to polecić;)

Opublikowano

Ja tez posiadam AFNa z cztero biegowa skrzynia,co prawda od dwoch miesiecy,myslalem ze bedzie problem z wyprzedzaniem

ale jak depniesz pelen gaz to tak zmienia szybko biegi az milo,no i ruszajac ze swiatel nie ma sie czego wstydzic.Wygoda niesamowita

Opublikowano

w moim multi z tym szybkim ruszaniem jest nie za bardzo bo jest chwila zwłoki między gazem a ruszeniem jak sie przyzwyczaje to nie jest źle da sie jeździć ale mam drugie auto w manualu i po przesiadce troche mnie to stresuje natomiast wyprzedzanie i cała reszta tak jak pisałem wyżej bajka :>