Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Przerywa i straciło moc po wymianie oleju, filtra paliwa i powietrza???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Mam następujący problem - w sobotę wymieniłem olej Magnatec 15w40 na 10w40. Został wymieniony też filtr paliwa i filtr powietrza... Po wymianie autko zachowywało się normalnie ale następnego dnia po odpaleniu rano trochę kopciło i po jakimś czasie zaczęło przerywać podczas jazdy. Ruszam z miejsca i po chwili traci moc na chwilę i tak w kółko. Czuć wyraźne przerywanie podczas jazdy i jakby brakowało mocy. Proszę o poradę co może być przyczyną i od czego zacząć.

pozdrawiam!

Opublikowano

VAG na poczatek

Opublikowano

Możliwe ze po zmianie oleju z minerala na pólsyntetyk jakieś syfy sie wypłukał i koszyczek w misce olejowej sie przytkał, ale najpierw VAG

Opublikowano
  • Autor

Pod kompa będę mógł podłączyć dopiero w czwartek. Wczoraj trochę pojeździłem i jest poprawa. Auto nie przerywa już, ale czuję, że wciąż brakuje mocy... Jest wyraźnie słabsze. Może katalizator się zapchał tym syfem? [br]Dopisany: 12 Październik 2010, 09:29_________________________________________________Dodam, że po porannym odpaleniu jest bardzo źle, auto prawie nie jedzie, przerywa itp... Po kilkunastu sekundach już troszkę lepiej i polepsza się wraz ze wzrostem temperatury. Ale i tak jest bardzo zamulone...

Opublikowano

Czesto po przejściu z Minerału na innego rodzaju olej pół lub syntetyczny wypłukują sie rożne świństwa i zapycha smok pompy :D przez to tez może być problem, najlepiej wyczyścić go i wtedy sie przejechać ,ale z mojej strony to tylko domniemanie. jeżeli niemam racji niech mnie ktoś poprawi ;)

Opublikowano
  • Autor

Dziś przy porannym odpalaniu strzeliło z rury... Jadę na wycięcie katalizatorów bo wydaje mi się, że się zapchały...

Opublikowano

Mogło się coś przytkać mój po wymianie oleju i filtrów dostał parę "KM więcej" :naughty:

Opublikowano

NA poczatek przyjrzałbym sie filtrowi paliwa czy jest załozony we właściwym kierunku, skoro był zmieniany zobacz tez czy przepływka jest podpieta

Opublikowano
  • Autor

Katalizatory są w eleganckim stanie, jadę zaraz podpiąć pod kompa... Sprawdzę też filtr i przepływkę... [br]Dopisany: 13 Październik 2010, 17:46_________________________________________________W pamięci wykryto błędy dopasowania mieszanki i czujnik tlenu- uszk. elektr obwodu elektrycznego.

Okazało się też, że padł przepływomierz - bo nie ma zmian po odłączeniu...

W takim razie wygląda na to, że muszę zakupić przepływomierz :(

[br]Dopisany: 13 Październik 2010, 21:27_________________________________________________Podjechałem raz jeszcze na diagnostykę i okazuje się, że obie lambdy nie pracują!!! Jutro wymieniam...